Nakon ublažavanja mjera i odluke Stožera civilne zaštite od 11. svibnja dopušteni su trenizi svih kategorija sportaša na otvorenom, i ikao su odlukom HNS-a prekinuta amaterska nogometna natjecanja s trenizima su krenuli i nogometaši vinkovačkog Dilja, naravno, uz poštivanje priopisanih epidemioloških mjera, a u punom pogonu su i sve mlađe selekcije Škole nogometa.

Svakako treba naglasiti da je čelništvo kluba od početka pandemije i prekida svih događanja povukla odgovorne poteze i zaštitila sve svoje članove i djelatnike o kojima skrbi. Isto tako, svakodnevno se obavljaju radnje i poslovi na stadionu Dilja te unatoč ovim teškim vremenima, dogovaraju suradnju sa sponzorima.

“Od prvog trenutka imamo cilj i vjerujemo u naše nogometaše i njihove mogućnosti. Sve su to većinom domaći nogometaši koji su uvidjeli napore kluba i svega što klub čini za svakog od njih te na najbolji mogući način vraćaju to na terenu i van terena svojim ponašanjem i igrama. Bez obzira na sve navedeno, nismo stajali s radom i to na svim poljima, od logistike do infrastrukture pa tako i sada u vrijeme pandemije Korona virusa. Želimo kontinuirani rast kluba i gledamo kako klub svakoga dana unaprijediti u načinu funkcioniranja.”, rekao nam je Željko Šušak, predsjednik NK Dilj, dodavši kako je stadion ponovno otvoren.

I dok je lopta mirovala uprava kluba nije. Radilo se na poboljšanju infrastrukure, odnosno na igralištu i svlačionicama. Tako su dovršene dvije nove svlačionice za igrače i igračice, a potpuno je obnovljena i svlačionica za trenere i suce. Napravljene su dvije nove prostorije u kojima će biti spremište za opremu. Postavljena je i nova fasada i potpuno izmjenjeno krovište na glavnoj, ali i pomoćnim zgradama i prostorijama stadiona. Ispred novih svlačionica postavljena je i nova nadstrešnica koja će se u narednom periodu proširiti dužinom cijele zgrade ispred svih prostorija. U Dilju su također uredili dvorišta i prilaz svlačionicama.

Napravljena je priprema za betoniranje novih staza slijedeći tjedan, kao i ravnanje dvorišta te sijanje trave. “Ljudima koji svaki dan vrijedno “vuku” i ulažu ogromne napore u ovom projektu, od srca veliko hvala.”, poručuju iz Nogometnog kluba “Dilj”. Tako su dakle po okončanju ove situacije oko koronavirusa i nastavku treninga i utakmica, njihove igrače i igračice dočekati nove svlačionice.

Seniorska momčad Dilja prekid prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci dočekala je na odličnom trećem mjestu sa samo pet bodova zaostatka za vodećom Valpovkom i pitanje je kako bi se sve završilo da nije bilo ove situacije s epidemijom koronavirusa. Međutim, u Dilju su izdržali ovu pauzu bez nogometa te se marljivo pripremaju za sljedeću sezonu, a početak priprema, naravno ukoliko to situacija bude dozvolila, planiraju između 5. i 10 srpnja.