Ugodno i sunčano vrijeme, rekli bi pomalo ljetno, prekrasan ambijent lovišta Kunjevci, čisti šumski zrak i netaknuta priroda odličan su mamac za sve ljubitelje najplemenitijih životinja i dobre zabave.

Konjička revija u Vinkovcima postala je tradicionalan događaj u razdoblju godine kada se priroda „budi” i pokazuje sve svoje čari, a deveta po redu Vinkovačka revija donosi nam zanimljiv i sadržajan program, od čega se najviše ističe sportsko-natjecateljski dio: 1. kolo Croatia kupa u vožnji jednoprega i 1. kolo Croatia kupa u vožnji dvoprega. „Očekuje se dolazak 15-ak vozača što dvoprega što jednoprega na Croatia kupu. Dolaze svi hrvatski konjički klubovi koji se bave zaprežnim sportom na službenoj razini, a vozači su iz Slavonskog Broda, Pleternice, Ruščice, Osijeka, Đakova, Feričanaca, Vinkovaca i drugih mjesta”, napominje organizator revije i predsjednik Konjičkog kluba Maestoso Danko Drobnjak.

Bitno je naglasiti kako su ova natjecanja visokog nacionalnog ranga i kao takva službena unutar Hrvatskog konjičkog saveza te na njima mogu nastupati samo licencirani vozači i konji ispunjavajući sve potrebne zdravstveno-veterinarske uvjete poput cijepljenja. Osim natjecateljskog dijela neće nedostajati ni zabave; besplatne vožnje fijakerima spremno čekaju svoje posjetitelje i djecu koja će zabavu moći potražiti i u velikoj igraonici, a sve to upotpunit će bogata ponuda jela i pića.

Kad je u pitanju natjecateljski dio i završni plasmani, KK Maestoso očekuje odlične rezultate. „Budući da imamo natjecatelje i u jednopregu i u dvopregu uvijek očekujemo dobre rezultate, a nadamo se da će nas i sreća malo pomaziti”, podvlače iz KK Maestoso.

Kao kruna i završnica konjičke revije bit će uprizorena glazbeno-scenska priča „Kraljevski konji i sokoli” u izvedbi udruge Nobiles de Croatia.

To je priča o ulozi i upotrebi carskih konja na dvorovima, a publika će vidjeti prekrasnu scenu povratka iz lova kao jedne od najomiljenijih zabava visokog plemstva u dvorskim vremenima. Atrakcija je i jedinstven prikaz zahtjevne vještine jahanja u damskom sedlu na stranu, a grofice će otplesati barokni ples contradance, no više od toga vam nećemo otkrivati.

„Na kraju predstave akteri će pozvati publiku da se slobodno slika s groficama plesačicama, sokolarima i carskim konjima za uspomenu. Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije”, zaključuju organizatori IX. Vinkovačke konjičke revije.

Možemo zaključiti kako će posjetitelji uživati u njegovanju tradicije i kulture, a poznato je da plemenite životinje svojim stasom, snagom, ljepotom i dobroćudnošću malo koga ostave ravnodušnim, stoga dođite i posjetite ovaj događaj.