Svake godine povodom Dana općine Jarmina organizira se bogat i svečan program. Tako je trebalo biti i ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa svi planirani i pripremljeni programi za obilježavanje Dana općine su otkazani pa tako i svečana sjednica Općinskog vijeća, dodjela javnih priznanja, kao i drugi društveno-kulturni bogati sadržaji koji su trebali biti dio programa pod nazivom “Zagorje u Jarmini”.

Ipak, ne kršeći nikakve odredbe nacionalnog Stožera civilne zaštite, pridržavajući se njegovih uputa, a duboko poštujući žrtvu i djelo koje su ostavili iza sebe, Dan općine Jarmina danas je ipak obilježen paljenjem svijeća podno spomenika poginulim braniteljima Jarmine u Domovinskome ratu.

Svijeće su prvo upalili načelnik općine Jarmina Andrija Draganić, saborski zastupnik Stevo Culej, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Jarmina Goran Ileković, predstavnik Udruge obitelji poginulih branitelja Vladimir Haban i član Općinskog vijeća Asim Bektić. Nešto kasnije svijeće su zapalili predsjednik vijeća Dragutin Culi, zamjenik načelnika Stjepan Benčić te vijećnici Matej Delaš, Mario Cafuta i Božidar Majpruz. Prigodnu molitvu predvodio je župnik Ivan Bešlić.

“Odana počast poginulim i umrlim braniteljima i svim stanovnicima općine Jarmina, uz Dan općine Jarmina, tek je djelić tradicionalnog načina obilježavanja ove svečanosti, koju je ove godine, u punoj zamisli spriječilo teško i još nedoživljeno vrijeme virusne pandemije u Hrvatskoj i svijetu.”, rekao je načelnik Andrija Draganić poručivši da Općinsko Vijeće i načelnik zajedno sa svojim suradnicima nastoje učiniti maksimum kako bi općini osigurali napredak na svim područjima života. “Svim stanovnicima Općine Jarmina, upućujem čestitke u povodu Dana Općine, uz želju da zajedničkim snagama izgradimo još bolju i ljepšu općinu, i da našoj općini ostanemo vjerni pratitelji u budućem uspjehu.”, rekao je načelnik Jarmine Andrija Draganić.