2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Sea Star festival ugostio 42 000 posjetitelja

Više od autora

- vl promo-

Veliko jubilarno peto izdanje Sea Star festivala oduševio je više od 42 000 posjetitelja proteklog vikenda uz dva dodana datuma otvorenja i zatvorenja festivala. Četiri dana u umaškoj laguni Stella Maris bila su moćna simbioza fanova iz više od 40 zemalja i najvećih svjetskih i regionalnih imena.

Prva večer, nakon eventa otvorenja bila je nošena furioznim nastupima svjetskih i regionalnih zvijezda, koji su svojim nastupima dočekali euforičnu publiku, a lagunu Stella Maris pretvorili u plesni podij. Glavna pozornica Tesla Main Stage prve je večeri bila u znaku svjetskih hitova koje su maestralnim DJ setovima servirali hitmaker Robin Schulz i house velemajstor Mahmut Orhan.

Svakako, u produkcijskom smislu oduševljenje je bilo sa svih strana, ali main stage malo koga nije ostavio bez teksta te možemo reći da je postavljen potpuno novi standard za buduća izdanja. Na istom mjestu pratili smo i energične nastupe trap kraljice Balkana Senidah, te trap ikone Hiljson Mandela, kojemu je ovo bio prvi solo nastup na Sea Staru. Bili su tu i Nika Turković, te slovenski miljenici Joker Out.

Mnogima omiljena Nautilus Arena prve je večeri bila u znaku moćnih b2b techno setova Darie Kolosove, Etapp Kylea, Marka Nastića, Dejana Miličevića, DJ Jocka i Shipe-a. Prvi dan festivala obilježio je i panel “Razvoj turističke ponude van sezone”, fokusiran na jednu od glavnih misija festivala. U subotu se otišlo nekoliko koraka dalje. U svojim prvim većim festivalskim nastupima predstavili su se Zembo Latifa, Dzipsii i Podočnjaci, da bi pozornicu pred usijanje preuzeo hip-hop duo Krankšvester i sve brojniju publiku pripremio za glavnu euforiju večeri The Prodigy.Najveći electro punkeri na svijetu, nažalost nisu zasjali u svom punom sjaju, s obzirom na umanjeni broj članova, ali su svakako vinuli publiku „Out of space”. Tu je i techno superzvijezda Indira Paganotto, čiji je nastup bio pravo glazbeno-duhovno iskustvo. Susjedna Nautilus Arena druge je večeri festivala bila domaćin vodećim regionalnim trap imenima kao što su Grše, Fox & Surreal, 30Zona, Ružno pače, Buntai, Miach, Micka Lifa, Masayah i TTM.

P: EDGE-ROBIN-SCHULZ

Do posebnog izražaja došla je i redizajnirana Electric Waves pozornica, smještena na sjecištu glavnih festivalskih puteva te svojim šarmom kroz čitavu večer oduševljavala publiku, a svoje vrhunske DJ setove tu su priredili regionalni house DJ-evi, među kojima su bili Bronski, Ilija Rudman, Marcel, Kali, Ian F i drugi.

P: MARKO EDGE – INDIRA PAGANOTTO

Ovogodišnji Sea Star festival realizirao se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i Istarske županije i Plave Lagune.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno