7 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Situacija je i u ovim dijelovima grada sve bolja

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Javne tribine „Zajedno za bolje sutra“ danas su održane u Mjesnim odborima „Mala Bosna“ i „Dvanaest redarstvenika“ na kojima su građani iz ovih dijelova grada imali priliku razgovarati s gradonačelnikom te na licu mjesta istaknuti svoje zahtjeve i ideje. Ponovno se razgovaralo o komunalnim problemima i projektima koji se provode u gradu, a zahtjevi od prošlogodišnje tribine uglavnom su riješeni.

Od prošle godine do danas, u Maloj Bosni napravljena je obilaznica, od pruge cesta do obilaznice, rasvjeta, proširenje Privlačke ulice u oba smjera, a radi se i na ostalim projektima koji će biti završeni kroz godinu dana. Građane najviše muče neasfaltirane ceste i kanalizacija koja je u procesu završenja, a na tribini su se mogli čuti i prijedlozi usmjereni prema sigurnosti djece i osvjetljenju.

„Od prošle tribine do ove napravljeno je jedno 70 posto zahtjeva građana, ostalih 30 posto će, ja se nadam, biti riješeno kroz nekih dvije do tri godine, s obzirom da se radi i sanacija kanalizacije, glavne ceste, rasvjete i ostalo. Suradnja s Gradom je izvanredna i ja se nadam da će tako i ostati“, rekao je Robert Ević, predsjednik MO „Mala Bosna“.

S obzirom da je ovo dio grada u kojemu je postojalo jako puno problema, situacija je sada zadovoljavajuća, osobito po pitanju prometa i otkako je otvorena zaobilaznica.

„Izgradili smo i dječja igrališta te jedan dio cesta. Mislim da polako idemo prema uređenju Male Bosne na onaj način kako to žele svi oni koji ovdje žive“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Puno toga spominjalo se i na tribini u Vrtnom naselju. Kako se moglo čuti, u tijeku je jedan od najvećih projekata u gradu, a to je izgradnja nadvožnjaka s pristupnim cestama vrijedan 80 milijuna kuna, od čega je 95 posto financirano iz EU fondova, dok ostatak snosi Grad, a izvršene su dvije trećine projekta. Tu je i projekt aglomeracije, kanalizacija je prošla kroz cijelu ulicu i ostali su još priključci kućanstava.

„Radi se i na sigurnosti djece u prometu postavljanjem ležećih policajaca i pješačkih staza, a plan je izgraditi i dva dječja igrališta – jedno na Borincima i jedno u ulici Josipa Kozarca. Od ostalih projekata tu je obnavljanje vodovodne mreže u Ciglarskoj ulici“, rekao je Elvis Jozanović, predsjednik MO „Dvanaest redarstvenika“, dodavši kako mještani najviše problema imaju sa Spačvom koja je postavila novi ventilacijski sustav i zvučni zid kako bi se smanjila buka i prašina koja stvara veliki problem. Problemi su još uvijek prisutni, no građani se nadaju kako će uskoro i to biti riješeno.

U planu je u ulici 12 redarstvenika postaviti ležeće policajce jer je tu dječji vrtić, na zahtjev građana prekjučer su dva postavljena u ulici Ivana Kozarca, postavljena je LED rasvjeta u Borinačkoj ulici te susjednim ulicama, asfaltirana je ulica Vinski put, prošla je i kanalizacija.

„Potreba ima, sredstava ima onoliko koliko ima i zato je važno održavati ovakve tribine kako bismo mogli ravnomjerno rasporediti sredstva, da se može učiniti ono što je prioritetno našim građanima i da riješimo probleme koje život znače. Zato ćemo i dalje nastaviti s ovakvim tribinama, činiti sve da grad bude ugodan za život u svakom dijelu jednako. Ono što smo obećali, to ispunjavamo i drago mi je da idemo u smjeru da Borinci postanu jedan od ljepših dijelova grada“, istaknuo je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno