13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Sjedi, lezi, dođi, hodaj! – počinje tečaj osnovne poslušnosti

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Iz Škole za odgoj i obuku pasa BujaDogs pozivaju sve zainteresirane vlasnike i njihove ljubimce na prvi ovogodišnji tečaj osnovne poslušnosti za pse.

Počinju 22. veljače u 16 sati na terenima centra u Nogometnoj ulici u Mirkovcima na kojima se treninzi i održavaju.

Po završetku tečaja u trajanju 15 sati, ljubimac i vlasnik naučit će osnove lijepog ponašanja uz poslušnost na naredbe sjedi, lezi, dođi, hodaj uz nogu, sjedi s čekanjem, lezi s čekanjem!

Svojevrsna je to i prilagodba na druge pse i učenje mirnog suživota, kako s vlasnikom tako i s ostalim psima odnosno nepoznatim ljudima. Uz suradnike, voditelj škole je poznati uzgajivač pasa i trener Hrvoje Bujadinović Bujkos iza kojega je višegodišnje iskustvo i sjajni rezultati.

Prijave su u tijeku preko Facebooka ili izravno na broj telefona 098 181 5026.

„Vlasnici pasa bi trebali od malih nogu svoje ljubimce početi privikavati na druge pse, a to znači često šetati, a ako dođe do burne reakcije, okrenuti psa u suprotni smjer od izvora napada, staviti ga u položaj sjedi, ili još bolje lezi, smiriti ga i ako je dobar nagraditi ga maženjem ili poslasticom,” savjetuje Bujadinović poznatiji kao Bujkos koji uz svoju uzgajivačnicu redovito organizira i tečajeve poslušnosti na kojima svi zajedno uče lijepom ponašanju.

U prvoj ovogodišnjoj školici lijepog ponašanja za pse i vlasnike uči se nadzor, jednako i ulijevanje sigurnosti, a to će značiti izbjegavanje potencijalno opasnih situacija. Ne zaboravimo, svaka životinja ima karakter, a ključ je u odgoju i dosljednosti. Traže brigu, pažnju, igru i rad s njima, no što je to u zamjenu za ljubav i odanost koju uzvraćaju vlasniku i stvaraju vezu za cijeli život.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno