Kontaktirajte nas

Aktualno

Skladište hrane prenamijenili u učionicu za mlade

Objavljeno

-

Nakon ljetne stanke, udruga „Mladi protiv gladi“ ponovno je počela s radom. Na radost brojnih naših građana, vrijedni volonteri ove udruge opet spajaju one koji nemaju s onima koji imaju, opet daju sigurnost svima onima koji se nađu na rubu te svaki petak u mjesecu vrše podjelu hrane i potrepština, prema već dobro nam poznatom načinu.

Od strane skupine mladih vođenih kršćanskim načelima, 23. listopada 2012. u Vinkovcima je osnovana udruga „Mladi protiv gladi“ čiji se rad provodi isključivo volonterski i pod motom „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest“. Udruga je 16. veljače 2013. pokrenula projekt Socijalne samoposluge Vinkovci i odonda neprekinuto snabdijeva hranom i higijenskim potrepštinama 866 obitelji korisnika iz 66 općina, kako Vukovarsko-srijemske županije tako i šire te pet gradova.

„Svoj rad smo započeli sa s. Berhmanom Katić iz reda milosrdnih sestara sv. Križa i njenih 395 obitelji korisnika. U prvih nekoliko godina rada Socijalne samoposluge ta se brojka udvostručila, a onda i vrlo brzo dosegla današnju brojku obitelji, dok zadnjih nekoliko godina ta brojka stagnira. Do sada smo kroz svoj rad i organizaciju raznih humanitarnih akcija ostvarili suradnju s 86 partnera, a u tim aktivnostima volontiralo je više od 100 volontera koji su ostvarili na tisuće volonterskih sati“, rekao je Tomislav Ćavar, potpredsjednik udruge, dodavši kako je Socijalna samoposluga tek jedan od projekata koje provode. Udruga je bila partner Gradu Vinkovci na projektu „Mladi pod svjetlima reflektora društva“ u kojemu je sudjelovalo 110 mladih socijalno ugroženi, nezaposleni, dugotrajno nezaposleni i pripadnici nacionalnih manjina koji su izradili i prikazali predstavu i film temeljen na pričama iz njihovih života. Udruga je samostalno provela i projekt „Kreativnim radom do stjecanja novih vještina“ u sklopu kojega su izradili program radionica za mlade čiji su roditelji ili oni sami korisnici Socijalne samoposluge.

„Kako nam je od početka cilj bio imati što manje korisnika i raditi na resocijalizaciji po principu „Ako čovjeku daš ribu, nahranit ćeš ga za jedan dan; ako ga naučiš pecati, nahranit ćeš ga za cijeli život“ više ćemo se okrenuti tom učenju pecanja kroz edukacije i rad s mladima u vidu poludnevnog boravka gdje će moći učiti i družiti se skupa s našim volonterima. Iz tog smo razloga prenamijenili skladište hrane u učionicu za mlade“, pojasnio je Ćavar.

Podsjetimo, podjela paketa i potrepština ostaje u starom terminu – svaki petak od 16 do 19 sati. I dalje poštuju preporuke, pa redovito dezinficiraju i čiste prostorije i nose zaštitne maske i rukavice. Kao i uvijek, prihvaćaju donacije hrane i higijenskih potrepština, tijekom radnog vremena ili izvan.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    312 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    346 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1125 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 sati

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 7 sati

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 8 sati

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 8 sati

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 9 sati

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 10 sati

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 11 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 12 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije