Foto: Srednja strukovna škola Vinkovci

Slasnim i ukusnim pekarskim proizvodima i druženjem vrijednih učenika, u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci u petak, 25. rujna, obilježen je Dan kruha.

Unatoč posebnoj situaciji vezano za epidemiju koronavirusa, učenici pomoćni kuhari i slastičari prvog i trećeg razreda vrijedno su radili i prezentirali svoje radove putem web stranice škole. Izradu radova učenika vodile su nastavnice stručne prakse Marija Bošnjak i Eva Jurčić te asistentica Daniela Brcko, a u obilježavanju ovog dana sudjelovalo je 10 učenika.

„Dan je osmišljen tako da se učenici upoznaju s raznim vrstama brašna, kao što je kukuruzno, integralno i bezglutensko, a od istih su radili razne pekarske proizvode. Tako su se u prostorijama naše škole našli ukusni kruhovi, lepinje, pogače…“, rekla nam je nastavnica stručne prakse Marija Bošnjak, dodavši kako su onda gotove proizvode upotpunili pekmezom od šljiva, svinjskom mašću, lukom, rajčicom.

Osim toga, učenici su napravili i kvas, odnosno starter od hmelja s kojima su mijesili kruh. Stol je bio dekoriran ručnim radom i plodovima jeseni kestenom, žirem i jabukama.