24 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Školski sport: Judo PH polovinom veljače u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Vinkovci će 14. i 15. veljače 2018. godine, biti domaćinom završnice državnog prvenstva osnovnih škola u džudu. Tim povodom izaslanstvo Hrvatskog školskog sportskog saveza, predvođeno glavnim tajnikom Hrvojem Čustonjom u Vinkovcima je održalo radni koordinacijski sastanak s predstavnicima Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, te Judo kluba Vinkovci.

„Natjecanje u Vinkovcima okupit će 20 ekipa s oko 200 učenika iz cijele Hrvatske“ – naglasio je Hrvoje Čustonja i dodao kako je to je samo jedno od događanja, kojima će Vinkovci, ali i Vukovarsko-srijemska županija biti domaćin u 2018. godini. Kao i svake godine ovdje će se održati državna prvenstva za pete i šeste razrede, a po prvi puta i državno plivačko prvenstvo, kojem će domaćin biti Vukovar.

Školski sport, od osnutka Saveza na državnoj razini, bilježi veliki napredak. Savez je osnovan 2006. godine, a dvije godine kasnije preuzeo je sva natjecanja. Broj škola i sportskih saveza iz godine u godinu sve je veći, a unazad pet godina osjećaju se veliki pomaci na nacionalnoj razini.

„Ja sam duboko uvjeren da će školski sport u narednih pet do šest godina doći na još višu razinu, a naš glavni cilj je omogućiti svim učenicima da budu tjelesno aktivni. Natjecanje je samo jedan segment našeg rada, ali na taj način želimo omogućiti učenicima tjelesnu aktivnost u školama, a prema dosadašnjim rezultatima pomaci su vidljivi“ – naglasio je Čustonja.


No osim državnih prvenstava u džudu i plivanju, u Vukovarsko-srijemskoj županiji održat će se još nekoliko natjecanja o čemu je više rekao tajnik Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, Igor Miličević.

„U lipnju će se održati državno prvenstvo za učenike petih i šestih razreda, tu očekujemo oko 800 do 900 učenika. Bit ćemo domaćini i poluzavršnica državnih prvenstava u rukometu i futsalu, a provodimo i županijska natjecanja.“

Od ove godine održat će se natjecanja i u dva nova sporta: odbojka za dječake i futsal za djevojčice, pa kada se sve zbroji u 2018. godini bit će održana ukupno 52 županijska školska natjecanja u koja će biti uključeno oko 4000 učenika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno