-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Slaveći uskrsnuće slavimo život!

Više od autora

- vl promo-

Današnje Evanđelje prema Ivanu govori o nam susretu Isusa i Marije Magdalene te o tome kako su učenici zajedno s njom otkrili kako je grob prazan.

Susret Krista i Marije iz Magdele možemo okarakterizirati kao jedan od najnježnijih susreta ljubavi od kojemu nam pripovijeda Sveto pismo, odnosno Biblija. Marija Magdalena ranim je jutrom požurila na grob kako bi Kristu poklonila svoju ljubav. Isus joj govori kako mora otići učenicima reći da je uskrsno i da je među živima.

Crveno svjetlo kazuje nam kako je Isus živ i gasi se samo na Veliki petak

“Braćo i sestre, slaveći uskrsnuće iznad svega slavimo život. Novi život. Preobraženi život. Preobraženu ljubav. Ljubav se razvija po stupnjevima i ne postoji ljudska ljubav koja ne mora proći kroz smrt”, rekao župnik crkve Svetog Nikole biskupa, Ivan Đakovac.

Uskrsnuće određuje cjelokupan život čovjeka znao on to ili ne, priznavao to ili ne. Uvijek iznova se valja rastati od staroga i započeti iznova.

“Danas s bezuvjetnom sigurnošću znamo da je ovaj život podložan zakonu promijene. Moramo se mijenjati. Već današnji svijet nije isti kao onaj od jučer i osjeti to čovjek u svom sazrijevanju u ovozemaljskom hodu. Čovjek unatoč ili usprkos svim izopačenjima života, koja su nam dobro poznata,  mora dalje davati samo ljubav”, kazao je župnik crkve Sv. Nikole biskupa.

Naglašava kako je ljubav primarni cilj te da je predviđeni smisao da čovjek začećem i rađanjem nadvladava smrt. Danas slavimo život, novi i preobraženi život u Kristu koji je uskrsnuo. Pavao je rekao da ako ustima ispovjedimo da je Isus gospodin i srcem vjerujemo kako ga je Bog uskrisio id mrtvih, bit ćemo spašeni.

“Ljubav se, sestre i braćo, mora vidjeti, mora se razvijati od površne do postojane, od nezrele do zrele. Od burne do razborite, od ugrožene do sigurne. Od prolazne do neprolazne i od zemaljske do vječne. To je naša svrha života, to je ono što crkva želi uskrsnućem staviti ljudima, ne samo na savjest nego prije svega u srce i svakodnevni život. Doista želim da i našoj zajednici i cijelome svijetu da svi problemi koje ovaj svijet nosi ovogodišnju proslavu Uskrsa, Krist uskrsli i živi među nama, prije svega donese nadu u bolje sutra. Nadu u to da se isplati biti dobar, nadu u to da ovaj svijet i čovjek ima smisla ukoliko je spreman ljubav dijeliti s braćom prema Bogu. Neka nam svima doista bude sretan i blagoslovljen ovogodišnji Uskrs” glasila je poruka velečasnog Đakovca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno