13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Slavonija Soljani iduće sezone u MŽNL

Više od autora

- vl promo-

Iza NK Slavonija Soljani odlična je sezona, a klub je završio na drugom mjestu. S obzirom na to da prvak 1. ŽNL NK Mladost iz Cerića neće iskoristiti pravo promocije u viši rang, drugoplasirana Slavonija objeručke je prihvatila dobivenu pozivnicu te će se tako Soljani u idućoj sezoni kaliti u konkurenciji Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci.

FOTO: NK Slavonija Soljani

Naš cilj prije sezone bio je biti među prvih pet ekipa, završili smo na drugom mjestu, tako da smo svakako zadovoljni. U jesenskoj polusezoni imali smo kontinuirano po pet ili šest ozlijeđenih igrača, tako da smo tu polusezonu završili s nešto manje bodova nego što smo planirali. Međutim, sve smo to nadoknadili na proljeće gdje smo odigrali stvarno puno dobrih utakmica. Možda smo čak i neplanirano završili u borbi za prvo mjesto, u tome nismo uspjeli, ali smo itekako zadovoljni s drugim mjestom, a pogotovo s time kako su nas pratili i bodrili naši navijači i sumještani”, rekao nam je Zdenko Podolar, predsjednik NK Slavonija Soljani.

Budući da će sljedeću sezonu provest u višoj ligi, klub je tijekom ljetne stanke krenuo u poboljšavanje infrastrukture i uvjeta. Nadalje, u klubu se obilježava i 90. obljetnica osnutka kluba, što još dodatno potvrđuje kako Soljani imaju veliku nogometnu tradiciju te da se u samom klubu dobro radi. Josip Kuterovac, predsjednik ŽNSVS, čestitao je klubu na jubileju i darovao im je sportsku opremu, a Velimir Redlr, načelnik općine Vrbanja, najavio je postavljanje rasvjete na igralištu te daljnju potporu radu kluba. Povodom obljetnice kluba odigrana je revijalna utakmica veterana kluba i Hrvatskog nogometnog saveza.

FOTO: NK Slavonija Soljani

Nažalost, nismo proslavili taj događaj jer je naš bivši igrač, Ivan Špoljar, tragično stradao, taman na dan kada smo dogovorili utakmicu s veteranima HNS-a. Klub je osnovan 1932., a zvao se NK Zora. U 90 godina prošao je dobre i loše godine, međutim radi se u klubu s tradicijom koji ima značajne uspjehe i ostvarenja. Dakle, utakmica s veteranima HNS-a jedan je od brojnih događaja kojima ćemo uveličati ovu obljetnicu, u pregovorima smo s nekim prvoligaškim i drugoligaškim klubovima, a među njima je i HNK Cibalia Vinkovci, a svečano obilježavanje biti će tijekom srpnja kada je i klub zapravo osnovan”, riječi su Podolara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno