20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Slavonski sokak ove godine krasi šlinga dugačka 50 metara

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Bilo da se radi o najvećem kolu na svijetu, jedinstvenom Slavonskom sokaku ili neponovljivim bećarcima veselih folkloraša, Vinkovačke jeseni svake su godine po nečemu posebne. Posjetitelji sa svih strana svijeta iz Vinkovaca ponesu samo najljepše uspomene, a uz kvalitetan program i bogat dodatni sadržaj, ništa drugačije neće biti ni ovoga rujna.

55. Vinkovačke jeseni zasigurno ćemo dugo pamtiti. Zbog novonastale situacije ove godine dolaze u kraćem obliku, krasit će ih ceremonija otvorenja i svečani mimohod sačinjen od KUD-ova iz naše županije, dok će nastupi ostalih društava biti prikazani u kratkoj video razglednici i u emisiji „Jeseni su milo janje moje“. Ono što je u svojim okvirima ostalo gotovo u potpunosti je Slavonski sokak na kojemu ponovno možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda.

Svoje će proizvode predstaviti ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijski izlagači. 31 izlagač svoju ponudu će donijeti na postavljene štandove, dok ćemo ponudu ostalih 16 izlagača moći provjeriti u drvenim kućicama. Na Sokaku nas čekaju i dvije ugostiteljske kućice, a tijekom četiri dana Sokaka sve posjetitelje zabavljat će Tambura Band.

Međutim, i Slavonski sokak ove će godine biti nešto posebniji nego do sada. Dolaskom na Trg Franje Tuđmana imat ćete priliku hodati po najdužoj šlingi na Sokaku smještenoj u blizini kupole, dugačkoj 50 metara. Posebno za Vinkovačke jeseni izradila ju je Josipa Maras iz zagrebačke tvrtke Studijo, a u izradi su sudjelovali i učenici Srednje strukovne škole Vinkovci koji su pripremili podlogu. Preko predloška je prijeđeno bojom i vrijedna ekipa prenijela ga je na beton ovogodišnjeg Sokaka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno