18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Službeno je, mladića koji je u utorak usmrtio oca na kraju ubila policija

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubojstvo 63-godišnjaka, jučer, 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine, priopćila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku upotrijebili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovijedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.


Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali.

“Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja. Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije”, poručili su iz policije.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno