16 C
Vinkovci
Petak, 27. svibnja 2022.

Smiješ zaurlat kaže Lika Kolorado

Više od autora

- vl promo-
m_lika-kolorado_smijes-zurlat_ST

Nakon što se predstavio odličnom pjesmom ‘Kralj’, mladi zagrebački sastav Lika Kolorado objavljuje singl ‘Smiješ zaurlat’. Riječ je o moćnoj pjesmi moderne produkcije i minimalističkog ritma, uz snažne udare melodije, koji više podupiru atmosferu pjesme no ostatak aranžmana.

‘Smiješ zaurlat je bila među prvim idejama za pjesme, još kada se bend stvarao. Nastala je kao protest protiv neke vrste autopilota u kojem se ponekad nađemo. Odsutnost u glavi kada sve ide po rutini, ali imaš dojam da ništa ne dopire te da odgovornost više ne snosiš ti, niti tvoje navike, već svijet oko tebe.

m_lika-kolorado_smijes-zurlat_coverDani prolaze, tjedan po tjedan, mjesec po mjesec, a ti se uhvatiš u trenutku u kojem se ne sjećaš kako si došao do ovdje, što je bilo jučer, a kamoli prošli mjesec. Nakon nekog vremena naučiš ovisiti o toj odsutnosti i samo se nadaš da te iz nje nešto ne izvuče, a onda je tek najopasnije, jer se više ne znaš suočavati sa svijetom.’ – kaže Filip Riđički, član Like Kolorado i autor teksta.

Za singl ‘Smiješ zaurlat’ je u režiji Filipa Riđičkog snimljen i iznimno interesantan videospot, snimljen u jedno popodne, u kojem su prijatelji i fanovi benda zajedno s njegovim članovima gađani vodenim balonima. Oni su svojevrsna vizualna realizacija ideje same pjesme – svijet nas mlati izvana i udara raznim elementima, samo kako bi nas vratio među žive. Baš poput vodenog balona kad ga najmanje očekuješ.
Iako je Lika Kolorado potpuno novi bend, njegovi članovi su izvrsni i iskusni glazbenici s mnogo uspjeha na našoj indie sceni. Liku Kolorado možete poslušati 13.10 u Katranu, gdje nastupaju u finalu Karlovačko RockOff festivala te u zagrebačkoj Tvornici Kulture 21.10. kad nastupaju kao predgrupa legendarnom slovenskom bendu Lačni Franz.

LIKA KOLORADO: SMIJEŠ ZAURLAT [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno