2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Smještajne jedinice kruna budućeg rehabilitacijsko-edukacijskog centra Općine Andrijaševci

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

„Ono sto smo najavljivali doživjelo je svoje konačno lice na zadovoljstvo svih koji su sudjelovali, a sad je vaš red za korištenje”, rekao je načelnik Općine Andrijaševci Ante Rajković na svom Facebook profilu u prigodi završetka radova na vanjskim terenima Školskog sportskog centra u Andrijaševcima.

Osim što je vizualno pun pogodak, tereni su itekako funkcionalni.

FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci
FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

„Zadnjim radovima obuhvaćeno je uređenje malonogometnog odnosno rukometnog igrališta, košarkaškog igrališta, atletske staze i zaletišta za skok u dalj. Nećemo pretjerati ako kažemo da je svaku večer na terenu četrdesetak djece”, poručuje zadovoljno uz najavu skorog postavljanja video-nadzora kako bi maksimalno spriječili ne baš dobra iskustva iz prijašnjih godina.

FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci
FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta, a u Općini vjeruju da će posjet resorne ministrice najavljen za travanj biti referenca za osigurati dodatnu potporu projektima u različitim fazama spremnosti.

„Kruna će biti izgradnja smještajnih kapaciteta budućeg rehabilitacijsko-edukacijskog centar na SC Frankopan koji će biti povezan s postojećim objektom i teretanom koja radi non stop. Postat će to onda jedna zaokružena cjelina,” najavljuje načelnik Općine Andrijaševci.

Najavljeni Adrenalinski park do jeseni bi trebao biti u punoj funkciji. Naime, poteškoće s projektnom dokumentacijom i izmjenama sukladno novom pravilniku ovaj su dio prolongirale, a sredstva su osigurana iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Općine.

„Projekt je vrlo zanimljiv i atraktivan i vjerujem da će privući još veću pažnju mještana, ali i gostiju, zaljubljenika u adrenalinske sportove koji će ondje će pronaći svoj prostor”, kaže Rajković. Spomenimo i teren za odbojku na pijesku kao i još jedan teniski teren na istoj podlozi, u pripremi do kraja odnosno početka sljedeće godine.

„Što se tiče samih terena, vjerujemo da će oni u punoj funkciji biti u ljetnim danima kada su djeca na praznicima i tada ih najviše očekujemo. Tu je i teren za odbojku na pijesku koji je ljeti izrazito dobro posjećen, osvijetljen kao i cijeli kompleks tako da kada temperature minu, predvečer, uz sportska borilišta puno je djece”, zaključuje načelnik Općine Andrijaševci, ljeti popularnog odrdišta mladih iz okolice koji se rado odazivaju organiziranim nogometnim turnirima.

FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci
FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

I to nije sve, postavljanje umjetne trave na pomoćni teren sportskog centra omogućit će u svim vremenskim uvjetima i godišnjim dobima aktivno sudjelovanje u sportu na radost sportskih djelatnika i igrača.

FB: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno