2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Snježana Sabljak i Martina Magdić pobjednice međunarodnog natjecanja cvjećara u Nijemcima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na izletištu Sopotac u Nijemcima održana je manifestacija 2. Jesenska metamorfoza u Nijemcima „Vodomar” koja je započela izložbom cvijeća.

Riječ je o događanju koje je u općini Nijemci ustanovljeno prošle godine, a ideju je dala poznata vinkovačka cvjećarka Blaženka Omrčanin, koja je i koordinatorica manifestacije. Uz Općinu Nijemci manifestaciju je podržala i Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Sve je završilo u nedjelju cvjetnom radionicom te aukcijom aranžmana kojom je prikupljeno 750 eura za liječenje mladog Ivana Mesića iz Podgrađa.


Općina Nijemci bila je tako domaćin međunarodnog natjecanja učenika cvjećara FlorCert European Certificate in Floral Design.

Prvo mjesto prema bodovima žirija osvojile su učenice iz Hrvatske, iz Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci, Snježana Sabljak i Martina Magdić uz mentorstvo Blaženke Čondić. Drugo mjesto osvojile su natjecateljice Ema Urbanč i Lana Lamovšek iz Slovenije, a treće iz daleke Švedske, Viktoria Lindbom i Emelie Wandland.

“Cvjećari koji su ovih dana boravili na našem Sopotcu, svojom prednošću, kretivnošću i radom izvrstan su uzor i primjer našim mladima.Iz godine u godinu, uz našu podršku, ova izložba koja je, kako naglašava i Frezija Cvjećarnica Frezija jedina takva u Lijepoj našoj, vjerujemo da će postati sve prepoznatljivija stručna, ali i turistička manifestacija koja će postati odlična pozivnica našeg kraja”, poručio je načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno