Spačva je doživjela i drugi uzastopni poraz kod kuće i dodatno zakomplicirala ionako već složenu situaciju. Gosti iz Zagreba slavili su u neizvjesnoj utakmici 28:29 i ostaju u borbi za gornji dio tablice dok Spačvi preostaje vratiti olako izgubljene bodove u gostima ako želi ići u ligu za prvaka.

U prvom poluvremenu vidjeli smo izjednačenu igru u kojem nije bilo pobjednika te je nakon 30 minuta igre na semaforu stajalo 14:14. Rukometaši su Spačve puno bolje ušli u drugo poluvrijeme i uslijed dobrih obrambenih reakcija i pokoje obrane Nikole Ćirovića, sredinom drugog poluvremena imali četiri gola prednosti (23:19) i napad. Međutim, gosti mijenjaju obranu u 5-1 na koju domaćin nije imao odgovora i zadnjih 10 minuta Sesvete su okrenule rezultat u svoju korist. Imala je Spačva napad za izjednačenje, ali nije uspjela osvojiti bod s kojim bi ostali neporaženi u današnjem susretu te je rezultat nakon zvuka sirene bio 28:29. Unatoč odličnoj realizaciji Spačvinog trojca, Buntić 6/7, Vašarević 5/5 i Bolanča 4/4, Sesvete odnosi bodove u Zagreb i ima razloga za veliko slavlje. „Jedan razlike na kraju s kojim ne možemo biti zadovoljni. Mislim da smo zaslužili barem bod, igrali smo dobro, ali to nije bilo dovoljno protiv ovakve ekipe Sesveta. Morali smo puno bolje odigrati za nešto više. Ne mogu točno reći što se danas dogodilo , je li to bio pad koncentracije ili fizičke prirode. Sad nam slijede teška gostovanja, moramo skupiti glave i skupljati bodove kakogod znamo”, izjavio je poslije utakmice Karlo Vašarević.

Trener gostujuće ekipe, Silvio Ivandija, bio je zadovoljan pobjedom. „Vidjelo se da Spačva pred kraj utakmice pada, nadali smo se da se možemo vratiti nakon četiri gola zaostatka. Promjenom zone na 5-1 domaćin se nije snalazio najbolje i utakmica se lagano okretala na našu stranu. Čestitam ekipi na borbenosti i veliko htijenju, malo smo nagrađeni ovom pobjedom, ali imam neki dojam da je najrealniji rezultat onaj neriješeni”, dodao je Silvio Ivandija.