Početak utakmice nagovijestio je da će utakmica s Umagom biti tvrda i neizvjesna. U prvom poluvremenu Spačva nije uspijevala slomiti protivnika iako je imala nekoliko dobrih prilika. Gosti s istarskog poluotoka prvu dionicu odigrali su u potpunom egalu i prednost domaćina na odmoru iznosila je jedan gol razlike (13:12).

Međutim, u tri minute nastavka Spačva je organiziranijom i koncentriranijom igrom u obrani predvođena odličnim Ćirovićem na golu slomila otpor Umaga. Nakon 40. minute voda je u potpunosti išla „na mlin domaćinu”, do izražaja je došla širina Spačvine klupe, a gosti su iz minute u minutu posustajali i sve više zaostajali za, večeras, vrlo dobrom Spačvom.

Konačni rezultat mogao je biti i uvjerljiviji za koji gol više na domaću stranu, no plus 10 za Spačvu realan je odraz stanja na terenu. „U drugom poluvremenu isplivale su sve dobre stvari u našoj igri. U prvom poluvremenu djelovali smo kao pod kočnicom, ali kad smo podigli temperaturu u drugom dijelu, prebacili smo u brzinu više i pobjeda nakon 40. minute nije dolazila u pitanje. Definitivno je jedan ogroman teret pao s naših leđa i ostatak sezone možemo dočekati puno opuštenije i mirnije”, rekao je Marko Buntić. Važna je ovo pobjeda za rukometaše Spačve koji su pobjedom preskočili Umag i nalaze se na četvrtom mjestu lige za ostanak uz utakmicu manje od današnjeg protivnika.

Najraspoloženiji u domaćim redovima bili su dva lijeva vanjska, Marko Vignjević s 9 pogodaka i Marko Nađ koji je u gostujuću mrežu ubacio 8 golova. Treba izdvojiti i fantastičnog vratara Nikolu Ćirovića koji je zaključao svoja vrata i na kraju skupio 15 obrana.

„Umag nam je direktan konkurent i morali smo pobijediti sa što većom razlikom. Zadovoljan sam današnjom utakmicom, na dobrom smo putu i mislim da nam kući nitko ne može uzeti bod”, uvjereno je poručio nakon utakmice trener Spačve Josip Mečić.