- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

„Hvala Dubrovčanima što su došli. Ničijoj nesreći se ne radujemo”, prve su riječi Josipa Mečića nakon današnje utakmice. No, krenimo redom. Dubrovčani su u Vinkovci stigli s 13 igrača, od čega 2 golmana i 5 igrača koji nikad nisu okusili seniorski rukomet (5 igrača mlađih od 17 godina). Inače, do zadnjeg dana je bio upitan dolazak Dubrovčana koji su „pokrpali” momčad kadetima i izbjegli drastičnu kaznu HRS-a.

Rutinska pobjeda za Spačvu koja je primila prvi gol u 10. minuti susreta, a priliku za dokazivanje dobili su i mlađi igrači koji su na današnjoj utakmici dobili zavidnu minutažu. Najučinkovitiji na “trening-utakmici” bili su Vašarević i Buntić, obojica sa stopostotnim učinkom, Vašarević je imao 9/9, a Buntić 7/7.

„Imali smo cijeli tjedan problema s pripremom utakmice, nismo znali u kakvom će oni sastavu doći. Nismo bježali od uloge favorita, na kraju smo uvjerljivo pobijedili i želim čestitati svim dečkima koji su ugradili doprinos u ovu pobjedu”, rekao je Karlo Vašarević. Trener Mečić ističe kako je zadovoljan učinkom mlađih igrača koji su danas dobili svoju priliku. „Odradili su ono što smo očekivali od njih. Možda je realizacija trebala biti malo bolja, ali i oni su bili pomalo iznenađeni. Čekaš na klupi cijelo vrijeme i budeš napet i onda kad uđeš, ne iskoristiš pokoju priliku. No, svi su dali svoj doprinos, u obrani nismo pali, nastavili smo onako kako smo započeli, iako je u drugom poluvremenu bilo rupa u obrani”, izjavio je Mečić.

Spačva je lakoćom preskočila prepreku zvanu Dubrovnik i sada ima 2 tjedna pripreme za posljednji ogled regularnog dijela prvenstva protiv Bjelovara kojem želi vratiti za domaći poraz u prvom dijelu prvenstva.