- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Na Trgu Vinkovačkih jeseni spaljen je bušar Covid, najveći krivac za svo zlo što nas je zadesilo tijekom proteklih godinu dana. Pokladni gradonačelnik Fajzer time je uspješno odradio svoj mandat, pa vratio ključeve grada Vinkovaca uz poruku građanima: Vladavina karnevala završava, ali nastavite nositi maske!

Iako ove veljače u gradu na Bosutu nije bilo pokladne povorke, ludih maski i maškaradnog ludila, 24. Vinkovački karneval ipak je provirio našim ulicama. Nakon što su karnevalisti u petak preuzeli ključeve grada, obećali da će se riješiti korone te najavili vraćanje prireza na 13 posto, danas su paljenjem bušara Covid okončali svoju vlast. Pet dana vladavine bilo je dovoljno i ključevi su vraćeni aktualnoj gradskoj vlasti.

“Drago nam je unatoč epidemiološkim mjerama uspješno održan barem dio karnevala, a nadamo se da ćemo nagodinu imati vinkovački karneval u obliku u kakvom smo ga naviknuli imati”, rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić koja je od sada već bivšeg gradonačelnika preuzela nazad gradske ključeve.

Pokladni gradonačelnik ostvario je svoj izborni program, a iako je njegova vladavina privedena kraju, napominje da nastavimo nositi maske, nastavimo biti odgovorni i 25. Vinkovački karneval dočekamo zdravi, odmorni i veseli.