U sklopu kampanje za projekt „Volim rukomet“ večeras je održan trening mini rukometa s najmlađim polaznicima koji imaju treninge u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora utorkom i četvrtkom od 19 sati.

Rukometni klub Spačva Vinkovci započeo je treću kampanju za projekt „Volim rukomet“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj pod nazivom „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Kampanja se održava kako bi se sudionici i provoditelji projekta „Volim rukomet“ predstavili javnosti, a posjetitelji imaju priliku prisustvovati treningu provoditelja projekta. Tako je danas u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora održan trening mini rukometa koji je okupio tridesetak malih sportaša.

Projekt „Volim rukomet“ sastoji se od ukupno sedam kampanja – prva je održana u lipnju, a druga u kolovozu prošle godina, dok je trenutno u provedbi treća. Projekt traje 22 mjeseca, od ožujka 2019. do ožujka 2021. godine.

„Važno je napomenuti da nam je uvelike pomogao i kombi koji smo dobili uz sufinanciranje iz sredstava Europskih fondova. Naš klub ga je preuzeo u srpnju prošle godine jer znamo svi da prijevoz djece može predstavljati velik problem. Uz mini rukomet u klubu imamo još sedam ekipa i definitivno nam je najveći problem prijevoz“, napomenuo je jedan od voditelja projekta Zvonimir Reljanović te pozvao sve dečke i cure koji su 2010. godište i mlađe da se priključe projektu.