4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Sportske igre mladih u Vinkovcima okupile oko tisuću malih sportaša

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Stadion HNK Cibalia danas je bio ispunjen dječjim smijehom i glasnim navijanjem, no i pokojom suzom i osjećajem ljutnje koji su, unatoč fair-play, uvijek prisutni na sportskim natjecanjima, a zabavni program upotpunile su djevojke cheerleading kluba MA&CO. 

Plazma sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi pruža priliku sudjelovati u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova. „Tjelesna aktivnost jedan je od najvažnijih preduvjeta pravilnog funkcioniranja organizma, a ima i brojne pozitivne psihološke utjecaje kao što su smanjenje napetosti i stresa, povećanje samopouzdanja i jačanje timskog duha, što u konačnici doprinosi stvaranju zdravog društva”, istaknula je Andrea Šalinović iz Telemach Hrvatska.

U Vinkovcima je oko tisuću malih sportaša s nestrpljenjem čekalo pokazati svoje sportske sposobnosti, ali prije toga bilo je potrebno i službeno otvoriti edukativno – sportski Telemach Dan sporta u Vinkovcima.

Za to su bili zaduženi zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić i v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju Vukovarsko – srijemske županije Mario Meštrović. „Ovo je jedan od najljepših načina promocije sporta, zdravog načina života te učenje djece, ali i mladih postati odgovornim pojedincima koji će u budućnosti uključivati sve mlade u sport i pokazivati koliko je on bitan u životu”, rekao je na samom početku Josip Romić poželjevši svim natjecateljima puno uspjeha, dobru zabavu i ostvarenje što boljeg rezultata.

Svi događaji koji okupljaju djecu iznimno su važni, a osobito ovi koji se odvijaju u velikom broju gradova po Lijepoj našoj. „Koliko je važan ovaj događaj potvrđuje i činjenica da ga promoviraju i poznati hrvatski sportaši kao što je Luka Modrić, a nadam se da će u budućnosti sudjelovati još više mališana. Uspjeh je za njih u ovom trenutku bitan kao i uvijek, ali mislim da on nije na prvom mjestu nego da je vrlo bitno da djecu nakon dvije godine pandemije izvučemo iz kuća i da se počnu ponovno baviti sportom”, poslao je poruku Mario Meštrović.

Reprezentativac hrvatske malonogometne U19 momčadi i član MNK Aurelia Futsal Romeo Sušac, uz pomoć nekolicine malih sportaša, upalio je olimpijsku baklju, a njen je plamen označio i sam početak natjecanja.

Osnovnoškolci vinkovačkih škola snage su odmjerili u graničaru i sprintu na 60 metara. Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Pčelice dok su u kategoriji 2011. i mlađi najbolji bili Akani. Najbrže noge imali su Nikolina Dogan, Vladimir Grubić i Katarina Dumbovček koji su zasluženo osvojili zlatne medalje. Svi zajedno izborili su plasman na državnu završnicu koja će biti održana u Splitu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno