Sportskog direktora Cibalije Krešimira Tomića nije lako privesti reporterskom mikrofonu. No, upornošću odlikaša u misiji zvanoj otvoren razgovor o stanju u klubu i momčadi, navijačima, rezultatima i planovima u perspektivi, uspjeli smo.

Klupski uspjeh od prošlog tjedna svakako je licenca za 1. ligu, no poruka koja je s tom viješću trebala otići u eter jest – financijski smo stabilizirali klub, plaće igračima i radnoj zajednici se isplaćuju mjesec za mjesec, ukupan dug se smanjuje u skladu sa mogućnostima, potvrdio nam je sportski direktor.

Ona je svojevrsni vjetar u leđa i kockica u mozaiku pripreme sljedeće drugoligaške sezone 2021./2022. koja bi, ostvare li se zadane pretpostavke, mogla sazrijeti za napad na prvoligaški status.

„Na početku sezone cilj nam je bio osigurati ostanak u 2. ligi što prije. Imamo puno mladih igrača kojima ove sezone želimo dati priliku kako bi potvrdili kvalitetu za iduću sezonu. Slijedom tih planova išla je i poruka dobivanja licence. Mi nismo bez ambicija, dapače. Itekako ih imamo, ali treba ostati na zemlji, biti realan i podsjetiti da će sve ovisiti o financijskim sredstvima. Koliko imamo, s tim se pokrivamo. Iskakanje si ne smijemo dozvoliti jer se svaka greška skupo plaća i vraća nas na početnu poziciju,” otvoren je Krešimir Tomić uz to i zadovoljan što sva davanja nakon višegodišnje loše reputacije kluba dužnika, sada uredno servisiraju na mjesečnoj razini.

Primarni cilj dolaskom u klub bio mu je napraviti umjetni teren. To je sljedeći korak u okviru dužnosti koje se prihvatio, ključan, naglašava Tomić, za podizanje kvalitete treninga svih kategorija, od djece do seniora, stvaranje vlastitih igrača i postavljanje viših ciljeva u budućnosti. Uvjet bez kojega se ne može, potvrđuje. Veliki umjetni teren do jeseni bi uz podršku Grada trebao biti priveden svrsi uz postavljanje nove trave na postojećem malom umjetnom terenu, najavljuje.

„Ova zima bila je pravi pokazatelj toga nedostatka. Trenirali smo u blatu i igrali na umjetnoj travi sigurno tri tjedna što je rezultiralo brojnim povredama igrača. Tehnika i taktika pale su u vodu jer su uvjeti bili nemogući. Teret koji su iznijeli igrači i trener u nevjerojatnim okolnostima teško da itko može zamisliti. Karakternost i prizemnost je odlika ovih momaka i zato imaju moje puno povjerenje i poštovanje,” naglašava sportski direktor.

Klupska teretana je opremljena entuzijazmom, zajedničkim trudom i zalaganjem, a plan je srediti stadionske stanove za mlade igrače. Hladni pogon je moderniziran. No sve to košta, pa ćemo polako, ali sigurno podizati razinu kvalitete svih preduvjeta, isključivo u interesu kluba.

Tomić je mišljenja da je nakon 27 korektno odigranih kola, nebeskoplava izvedba protiv Rudeša uistinu bila loša. Iako su mediji posegnuli za senzacionalizmom, naglašava da je razgovor s vinkovačkim Ultrasima nakon utakmice bio i više nego korektan i normalan u kojem navijači ništa ne zamjeraju osim što legitimno traže više želje i htijenja čega su u svlačionici itekako svjesni.

„Navijači su čista emocija i to treba poštivati, a nitko od nas ne bježi od odgovornosti,” kaže. Ozljede, kartoni, nekompletnost momčadi…Nabrojano je uzelo svoj danak te se nadaju pozitivnom rezultatskom obratu ove prvosvibanjske subote kada im u goste dolazi Croatia iz Zmijavaca.

“Nadam se da ćemo dogodine financijski, organizacijski i igrački biti u prilici napasti 1. ligu. Puno toga ovisi i o razgovorima s potencijalnim ulagačima koji su zainteresirani za kupnju dionica u vlasništvu Grada. Dobivanje licence je i njima poruka da je klub spreman za privatizaciju. No, to ne ovisi o nama i mi smo fokusirani raditi s ovim što imamo. Naglašavam, umjetni tereni, igrači, licenca, priprema svih preduvjeta i na koncu financije jedini je pravi put kojim želimo ići kako bi se u perspektivi vratili u 1.ligu,” zaključak je Krešimira Tomića sportskog direktora Cibalije pred kraj proljetnog dijela sezone.