28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Sportski praznici i ove godine okupljaju veliki broj učenika

Više od autora

- vl promo-


U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, a uz potpunu podršku Ministarstva turizma i sporta te u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba, i ove godine na 84 lokacije na području Republike Hrvatske provode se Sportski praznici.

Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine provoditelji projekta Sportski praznici. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom ove smo godine pametniji. I ove godine popunjeni su svi kapaciteti, odnosno 40 djece po tjednu. Najviše smo na lokaciji škole Josipa Kozarca i Ivana Gorana Kovačića u dvorani. Danas smo na Banji, tu imamo organizirane igre u vidu odbojke, košarke, badmintona i plivanja, ali pod velikim oprezom. Sutra nas očekuje biciklijada i time završava ovaj tjedan. U idućem tjednu su nam također svi kapaciteti popunjeni i isto ćemo provoditi sportske igre, pokretne igre u parku Lenije i također ćemo jedan dan biti ovdje na Banji. Ove smo godine izrazito zadovoljni s prehranom koju smo ove godine omogućili učenicima, odnosno radi se o kuhanom obroku u školi Ivana Mažuranića, a ovim putem im se zahvaljujem”, riječi su Danijele Merli Mitrović, provoditeljice projekta i nastavnice u OŠ Vođinci i OŠ Josip Kozarac.

Glavni cilj cjelokupnog projekta je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti te da se uz pomoć kineziologa, a to su na području Vinkovaca Ilija Šibenik i Danijela Merli Mitrović, omogući učenicima bavljenje sportom i nakon završetka redovite nastave.

Ovo je već četvrti dan kako imamo treninge. Jako je zabavno i treneri provode zanimljive treninge. Danas nam je prvi dan na Banji i ovdje su nam treneri pripremili dobre treninge i sve je super”, rekla nam je Mia Ždravac, učenica OŠ Bartol Kašić.

Ovoga tjedna na rasporedu je prva grupa, a nakon nje svoj će tjedni program odraditi još tri preostale skupine, a projekt je prvenstveno planiran za učenike osnovnih škola.

Ova četiri dana bila su jako zanimljiva, kao i treninzi. Igrali smo odbojku i nogomet. Prijatelji i ja dogovorili smo se da ćemo dolaziti svaki put jer nam je stvarno zanimljivo i igramo odbojku, koju inače nemamo priliku igrati na našim stalnim nogometnim treninzima. Treneri su savršeni i smišljaju jako dobre treninge”, zaključio je učenik OŠ Josipa Kozarca, Andro Papac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno