NewYork Daily News izvijestio kako će se jedi učitelj Yoda vratiti kao duh u Sili te postati mentor i savjetnik Rey (Daisy Ridley). Scene s Yodom i u prethodnom filmu “Posljednji Jedi” su bile vrlo zapažene pa ne čudi da će baš Yoda bit taj koji će potvrditi Reyin napredak kao jedija. Ostali detalji o Yodinoj ulozi u Epizodi IX nisu poznati.

Također se zna kako će se i Carrie Fisher kao princeza Lea ponovno pojaviti i u najnovijem nastavku, a za što će biti korištene njezine snimke koje nisu ušle u prethodne nastavke “Sila se budi” i “Posljednji Jedi”. Billy De Williams će još jednom interpretirati Landa Calrissiana, Anthony Daniels će pak odjenuti “zlatno odijelo” kako bi postao C3PO dok ćemo Marka Hamilla opet vidjeti kao Luka Skywalkera.

S lijeva na desno: Chewbacca (Joonas Suotamo), BB-8, D-O, Rey (Daisy Ridley), Poe Dameron (Oscar Isaac) i Finn (John Boyega) u Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019. | Disney Studio

Njima su se na setu pridružili, naravno i nositelji nove trilogije: Daisy Ridley u ulozi Rey, Adam Driver kao Kylo Ren, Oscar Isaac kao kao Poe Dameron, John Boyega kao Finn, Lupita Nyong’o kao Maz Kanata, Domhnall Gleeson kao general Hux i dr.

Među novim imenima navodimo Naomi Ackie, Keri Russell, Dominica Monaghana i Richard E. Grant.

Star Wars Episode IX The Rise Of Skywalker će premijeru imati 20. prosinca 2019. godine. Redatelj film će biti i ovaj put J.J. Abrams.

Prije nekoliko dana pojavio se prvi misteriozni trailer filma…