Od danas je ponovno normaliziran promet na mostu u Genscherevoj ulici u Vinkovcima, poznatijeg kao “stari most”. Radovi koji traju od kraja listopada s današnjim su danom privedeni kraju i most se može pohvaliti novom ogradom i kompletno uređenom stazom.

Iako se gotovo neometano odvijao promet na mostu dok su trajali radovi na njegovom uređenju, mnogi su naši građani s nestrpljenjem dočekali ovaj dan kada se više neće susretati s gužvama i prometnim zastojima u samom centru grada. Pješaci više neće morati prelaziti most jednom pješačkom stazom, a promet za vozila odvijat će se normalno u dva traka. 

Posao uređenja “starog mosta” podrazumijevao je postavljanje nove ograde moderne strukture od inoxa koja je napravljena prema svim sigurnosnim standardima. Ograda mosta dobila je i svoju modernu, dekorativnu, dugotrajnu i energetski učinkovitu rasvjetu, a koja je postavljena sukladno europskim pravilima o sprječavanju svjetlosnog onečišćenja. Što se tiče radova na pješačkoj stazi na mostu, treba reći kako su se oni odnosili na skidanje starog sloja asfalta i stavljanje novog, uz niveliranje na krajevima staze zbog pristupačnosti osobama s invaliditetom.