2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Što proizvođačima slavonskog zelenog graha donosi umrežavanje?

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Tovarniku, u organizaciji Općine i Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, održana je radionica o Organiziranoj proizvodnji slavonskog zelenog graha. U sklopu edukativne radionice, održan je i B2B susret, odnosno umrežavanje proizvođača zelenog graha kao aktivnost projekta „centrikomNET – Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža“, usmjerenog na razvoj i unaprjeđenje inovativnih modela za povećanje konkurentnosti poljoprivrednika.

FOTO: Općina Tovarnik

Načelnik općine Tovarnik Anđelko Dobročinac predstavio je mjere za razvoj poljoprivrede za 2022. godinu, tvrtka Čizmić-zastupanje d.o.o. prezentirala je strojeve koji su nabavljeni kroz projekt centrikomNET: stroj za podrezivanje graha te stroj za okretanje-sakupljanje graha dok je prezentaciju na temu agrotehnike proizvodnje zelenog graha održao direktor Eko grude d.o.o. Željko Miličević.

Što nam donosi umrežavanje u poljoprivredi? Pitanje je na koje su tražili odgovor na panel raspravi koju je vodio direktor Ureda za međunarodnu suradnju-TINTL Mladen Markešić. Sudionici su razmijenili svoja iskustva o mogućnostima povezivanja na domaćem i stranom tržištu, a po završetku radionice podijeljene su potvrde polaznicima edukacija: „Prerada povrća“ i „Zaštita biljaka“ održanim u sklopu projekta centrikomNET.

FOTO: Općina Tovarnik

Podsjetimo, navedeni projekt implementiraju vodeći partner Općina Stari Jankovci s partnerima Općinom Tovarnik, Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore i Centrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Odobren je u okviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., a sufinanciran je sredstvima ERDF i IPA II fondova Europske unije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno