6 C
Vinkovci
Utorak, 6. prosinca 2022.

Stolnotenisko umijeće u Privlaci pokazalo ukupno 147 igrača i igračica

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Protekli vikend u općini Privlaka bio je u znaku stolnog tenisa. Održan je međunarodni stolnoteniski turnir pod nazivom „Dani općine Privlaka 2022”.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, organizatori ne kriju veselje zbog nastavka prakse organiziranja turnira u svojoj općini. „Zadovoljstvo odazivom je veliko, kako brojem klubova, tako i brojem djece, odnosno stolnotenisača županijskih liga”, rekao je tajnik STK Privlaka Nino Markić posebno se zahvalivši načelniku Darku Galiću i ravnateljici Osnovne škole Stjepana Antolovića Mariji Grgurovac na pomoći i podršci u organizaciji turnira.

Prvo je na rasporedu bilo Otvoreno prvenstvo Privlake za dječake i djevojčice na kojem je sudjelovalo 95 igrača iz 15 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Ukrajine. „Šest igračica i igrača iz Ukrajine trenutno borave i treniraju u Osijeku u STK Vodovod te su s njima došli na naš turnir i pokazali veliku kvalitetu igre osvajanjem zasluženih priznanja”, dodao je Markić.

Na prvom mjestu u kategoriji najmlađih kadeta završio je Marko Brumnjak iz Opatije, a zlato među mlađim kadetima otišlo je u ruke Vinkovčanina Ante Kolaka. Među kadetima najuspješniji je bio Alen Šebelja, također iz Opatije, dok je zlatna medalja u kategoriji mlađih juniora završila u Vinkovcima, oko vrata Davida Andabaka.

U ženskoj konkurenciji, u istom redoslijedu kategorija, zlato su osvojile: Ukrajinka Dasha Romanova, Elena Vukovac iz Osijeka, Mara Markovanović iz Dugog Sela te Liza Zoidze iz Ukrajine.

Dan nakon, na istom mjestu, održan je Turnir županijskih liga Vukovarsko – srijemske županije. U borbama za odličja u dvije kategorije natjecalo se 52 igrača iz gotovo svih klubova s područja županije.

U prvoj županijskoj ligi najuspješniji je bio član STK Cibalia Gabriel Marjanović, na drugom mjestu završio je Ivan Jakić iz Opatije dok je trećeplasirani bio Iločanin Robert Mudroch. Županjac Luka Jemrić osvojio je zlato u drugoj županijskoj ligi, iza njega na postolju se našao Zdravko Mamić iz Gradišta, a broncom se okitio Ivan Kelava iz Svinjarevaca.

„Trudom i radom svih članova kluba turnir je uspješno organiziran, a najbolji rezultat organizacije odličan je stolni tenis i uspjeh svih naraštaja stolnotenisača. Zahvaljujemo se još jednom svim klubovima i igračima, trenerima i voditeljima na odazivu. Nadamo se da se vidimo i nagodinu na turniru u Privlaci”, riječi su kojima je Nino Markić zaključio ovogodišnje izdanje turnira.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno