Danas istječe rok za prikupljanje i predaju potpisa kandidatima za čelne funkcije u HDZ-u. Da bi im kandidatura bila valjana, kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika stranke moraju predati više od 10.500 potpisa, no iz izbornog stožera predsjednika stranke Andreja Plenkovića stiže informacija da je brojka potpisa prikupljenih za njegovu kandidaturu višestruko veća, navodno, prikupljeno je preko 40.000 potpisa.

Plenković i njegov tim potpise su predali jučer, a uz njega je bio i kandidat za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Zajedno s potpisima za Plenkovića njegov je tim prikupljao i potpise za Tomu Medveda koji se natječe za zamjenika predsjednika HDZ-a te za Ivana Anušića, Branka Bačića, Olega Butkovića i Zdravku Bušić, koji su u utrci za četiri potpredsjedničke funkcije.

I za njih je prikupljeno više potpisa od minimuma koji propisuje HDZ-ov statut. Potpisi svih kandidata dostavljeni su u stranačko Središnje izborno povjerenstvo, a kada SIP zaprimi sve prikupljene potpise imat će 48 sati da ih provjeri. Provjeravat će usklađenost osobnih podataka članova HDZ-a koji su dali potpise, nakon čega će objaviti liste kandidata za sve funkcije. Po izbornim pravilima, prigovori na izborni proces, pa i na prikupljanje potpisa, podnose se županijskim, gradskim i općinskim izbornim povjerenstvima. Izbori za čelne ljude stranke na rasporedu su 17. ožujka.