Kako je istaknuo ministar zdravstva Vili Beroš u protekla 24 sata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je troje novih oboljelih, u Zagrebu dvoje te u Koprivničko-križevačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji po jedan. Ukupan broj oboljelih sada  je 2119.
Do sada su testirane 41.053 osobe, od toga u zadnja 24 sata njih 1080. Na bolničkom liječenju je 206 osoba. Na respiratoru je 14 bolesnika. Ukupno ozdravljena je 1141 osoba, a novoozdrvljenih je 41.
U protekla 24 sata preminule su dvije osobe. Riječ je o dvije muške osobe koje su preminule u Općoj bolnici u Koprivnici, 1924. i 1932. godište, a koje su imale kronične bolesti i nisu bile na intenzivnoj ventilaciji. Ukupan broj preminulih 85.
Između ostaloga, ministar Beroš izvjestio je i kako je zbog nemogućnosti održavanja tečajeva za trudnice u prostorijama zdravstvenih ustanova uslijed epidemiološke situacije, Hrvatska komora primalja pripremila tri besplatna online tečaja na Youtube kanalu.
Također, moglo se čuti, Ministarstvo zdravstva danas je zdravstvenim ustanovama dalo suglasnost za reaktivaciju medicinski potpomognute oplodnje.