11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Suba iz Hladnog piva gostuje Gretti na novom singlu naslovljenom Tobogan

Više od autora

- vl promo-m_gretta_tobogan_novi-singl_ST

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja ‘Tobogan’, prvi singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma! Nova pjesma donosi i nekoliko noviteta, koji su osvježili prepoznatljiv Grettin zvuk -svestrani Chubi uz pjevanje i sviranje gitare ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pjesmu uključila i za njih potpuno novi instrument – ukulele. U pjevanju pratećih vokala je sudjelovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda, koji je pjevanjem uljepšao pjesmu. A svojom nevjerojatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost ‘Tobogana’ je to da je cijeli bend pjesmu snimao zajedno i uživo.

m_gretta_tobogan_novi-singl_coverGlazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno sa Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

‘Tobogan je veselo – nostalgičan singl nastao u ljetnim mjesecima. Pjesma nam se toliko svidjela da nismo mogli dočekati da je snimimo. Nazvali smo Skansija i rekli mu: ‘Sutra dolazimo u studio, sve ćemo snimiti uživo, ti samo stisni tipku REC.’. Veliko hvala Subi na gostovanju na ovom singlu!’ – kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette i jedan od autora pjesme.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bezičnim slušalicama). Aktualni su pobjednici Karlovačko RockOff festivala.

Grettu možete poslušati uživo u četvrtak, 29.9. u zagrebačkom KSET-u gdje nastupaju na festivalu ‘Velika rock eksplozija #9’.

AUDIO: TOBOGAN [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno