23 C
Vinkovci
Subota, 10. lipnja 2023.

Subota u Saloonu uz Subkulturu!

Više od autora

- vl promo-


U subotu 2. travnja u večernjim satima ćemo u caffee baru Saloon (Glagoljaška 15, Vinkovci) moći uživati u rock večeri koju će upriličiti vukovarski cover band – Subkultura. Iako vrlo česti i omiljeni vinkovački gosti, ovaj band u Saloonu nismo vidjeli duže od dvije i pol godine, kada su nastupili za Vinkovačke jeseni 2019. godine. Ondje smo ih trebali gledati i točno godinu poslije, no nisu nastupili zbog dijela članova banda koji su tada završili u samoizolaciji, pa smo te večeri 18. rujna 2020. godine, umjesto nesuđene Subkulture, na svirci u Saloonu vidjeli Izeta Medoševića i njegov prateći band Borgie.

Subkultura je bend s prilično dugim stažom, postoje još od 2007. godine, i za razliko od primjerice, profiliranih osječkih Echoesa, Subkulturina pjesmarica je tipično rockerska, “neopterećena” i šarolika zbog čega u njoj ima mjesta za različite glazbene standarde svih profila koje su originalno svirali The Beatles, The Rolling Stones, ZZ Top, Jimi Hendrix, Cream, Deep Purple, Steppenwolf, Metallica, Danzig, Billy Idol, 4 Non Blondes, Ramones, Billy Idol, Majke, Ekatarina Velika i mnogi drugi.

SUBKULTURA | foto: Subkultura official Facebook

Do sada su djelovali u različitim postavama a danas djeluju kao kvintet koji čine Jožef Belović i Domagoj Matić na gitarama Darko Krajinović na basu, Dean Cikovac za bubnjem te Mario Krajinović kao vokal.


Svirka će se nakon dugo vremena održati u prostorijama Saloona, čemu nismo svjedočili više od dvije godine, jer koliko se sjećam, zadnju zatvorenu svirku u Saloonu smo imali još u veljači 2020. godine kada su sklopu Memorijala Statana Panonskog nastupili zagrebački bandovi Thee Melomen i Rašpa.

Vidimo se u subotu 2. travnja u večernjim satima na svirci Subkulture u caffe baru Saloon!

SUBKULTURA | foto: Subkultura official Facebook

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno