13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Sutra u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci: Premijera predstave Tri i pol sestre

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na konferenciji za medije u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” Vinkovci danas je najavljena prva premijera u ovoj godini, praizvedba komedije ”Tri i pol sestre” prema tekstu Petre Cicvarić u koprodukciji s Gradskim kazalištem „Zorin dom” Karlovac.

Vinkovačka premijera predstave „Tri i pol sestre” najavljena je za sutra u 20 sati, a reprizna izvedba za subotu u isto vrijeme.

O predstavi i suradnji dva kazališta govorili su domaći ravnatelj Zdenko Rečić i Irena Božičević, ravnateljica GK „Zorin dom” Karlovac te karlovački dio autorske ekipe: Petra Cicvarić, autorica teksta i glumica, Peđa Gvozdić, redatelj i Lovorka Trdin, glumica, potom glumica vinkovačkog kazališta Matea Marušić te glumica Martina Stjepanović.

„Tri i pol sestre” je obiteljska priča o uspomenama, ali i tajnama, a akterice su četiri sestre: Dalija, Melita, Morana i Mirta. Riječ je o četiri potpuno različite sestre kojima je nedavno preminula majka ostavivši im nekoliko kovčega punih raznih uspomena, a kako to često biva, uspomene kriju i jednu obiteljsku tajnu.

„Mislim da smo napravili dobru predstavu u kojoj se svaka od nas može i glumački pokazati, a i među nama je došlo do jedne jako lijepe povezanosti i mislim da će ova predstava dugo živjeti. Mi smo ju nazvali „dramedija” jer to je komedija, ali ima i elemente drame, dakle jedna lijepo upakirana „dramedija” gdje će se publika moći i nasmijati, a oni koji su hrabri moći će i plakati s nama”, istaknula je Petra Cicvarić.

Nakon što je predstava postavljena na scenu, kroz probe u Vinkovcima i u Karlovcu, suradnjom sa četiri glumice zadovoljan je i redatelj Peđa Gvozdić. „Lijepo je vidjeti kako su one uspjele u tome da im stvarno vjerujete da su sestre, kako su uspjele ostvariti tu povezanost između njih. Vjerujem da će publika uživati u ovoj predstavi, i u komičnim i u dramskim momentima”, istaknuo je Peđa Gvozdić.

Recimo i to kako je nakon vinkovačke premijere, koja je ujedno i praizvedba, najavljena i ona karlovačka. Tamošnja publika „Tri i pol sestre” moći će pogledati 29. travnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno