Prometna policija PU vukovarsko-srijemske izvješćuje kako će provoditi će pojačani nadzor prometa i ovaj vikend, 23./24. svibnja.
Preventivno-represivna akcija na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije bit će posebno usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.
Svakodnevnim praćenjem događaja u prometu na cestama, ističe policija, evidentno je da je popuštanjem mjera za sprječavanje širenja koronavirusa pojačana konzumacija alkoholnih pića i upravljanje vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu.
Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. svibnja, zatečeno je trinaest vozača s prisutnošću alkohola u organizmu koji su spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilom, a dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva s ciljem zaštite života i imovine.
Unatoč zapriječenim većim novčanim kaznama pojedini vozači se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda.
Kako bi spriječili događanje i posljedice prometnih nesreća, policijski službenici provodit će pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama i poduzimati represivne aktivnosti prema sudionicima u prometu s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.