Kontaktirajte nas

Aktualno

Svatko tko ih vidi poželi si jednu takvu…

Objavljeno

-

26-godišnji Vinkovčanin Ivan Ante Ereš jedan je od onih koji su vratili nakon odlaska u inozemstvo i sreću probali okušati u svom rodnom mjestu. Zasad u tome uspijeva. Kako kaže za sebe, oduvijek je bio “radna životinja”, a pravi dokaz da je to uistinu tako su fotelje nastale od bureta. Da, dobro ste pročitali.

Završio je Upravljanje u kriznim uvjetima na Fakultetu primijenjenih znanosti u Velikoj Gorici, studirao na Studiju mehanizacije u poljoprivredi u Vinkovcima, radio neko vrijeme u Francuskoj i živio u Zagrebu. Međutim, svoj put gradi na nečemu potpuno drugačijem od svega onoga s čime se susretao. Odgovori na brojne prijave za posao gotovo nikada nisu stizali, pa je mladi Ereš odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Sve je počelo u jednoj obiteljskoj radionici koja je radila s bravarijom i željezom. Tamo je brusio svoje znanje i gradio iskustvo, a u tome ga čak ni korona nije uspjela zaustaviti jer je prije dva mjeseca otvorio svoju tvrtku Barrel Beast koja se bavi proizvodnjom fotelja od buradi.

“Za vrijeme korone sam se dosta družio s kolegama poduzetnicima. Jedan od njih je radio nešto slično s foteljama i komentirao je kako ovdje nema nikoga tko to proizvodi. Ja sam skupio nešto novca i isfinancirao proizvodnju nekoliko komada za sebe. Fotelje su se svidjele svakome tko je došao i svi su htjeli jednu za sebe, pa sam tada polako počeo istraživati tržište”, pojašnjava Ivan Ante koji je i sam vrlo brzo shvatio da na našem području nema majstora koji bi mogao izrađivati fotelje u serijama.

Nije imao pretjeranog iskustva u varenju, radio je svašta, ali posao koji uključuje metal mu je bio potpuno stran. Međutim, ovom mladiću jednostavno ništa nije teško i sve je, uz pomoć prijatelja i poznanika, uspio svladati u nešto više od godinu dana. Tvrtka je još mlada i ovaj 26-godišnjak je trenutno jedini zaposleni, no kad stekne stabilnost bit će i zapošljavanja. Kako kaže, najviše će mu trebati pomoć u ovim administrativnim poslovima jer je njemu draži onaj “prljaviji” dio – u radionici.

“Puno više mi leži primijenjena znanost i meni je prirodno biti u radionici gdje svaki dan mogu naučiti nešto novo. Nema mi ništa draže nego kad vidim plodove svoga rada, nešto što sam sam vlastitim rukama izradio, pa bi savršena kombinacija bila da za život zarađujem radeći nešto u čemu zbilja uživam i u spoznaji da na posao ne idem s grčem u želucu”, ističe Ereš koji većinu svoga dana provede u radionici i upravo zahvaljujući tome već na samom početku stvorio se velik interes. Prije nekoliko dana je otvorio i web stranicu Barrel Beast na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku, pa je za očekivati kako će zanimanje za ove jedinstvene fotelje biti samo još veće. Nikako ne bi trebali zanemariti činjenicu da su Erešove fotelje tražene i u Francuskoj, a klijent je najveća radijska kuća u zemlji.

Pojašnjava kako mu je cilj raditi na kvaliteti, a ne na kvantiteti. U svome radu koristi novu tehniku plastifikacije, a sirovina mu dolazi izvana, pa tako primjerice uzima američki plastifikat i njemački prah. U svom vlasništvu ima i peć za plastifikaciju zahvaljujući kojoj ne mora čekati da se bure suši dva dana, dok za sjedište koristi nautički skaj koji je čest u nautici, auto-moto industriji i avijaciji. Bure izgleda kao obično bure, ali je posebno proizvedeno baš za namjenu fotelje jer mu trebaju deblje stijenke, da nije bojano, prljavo ili hrđavo kako ne bi imao dodatnih komplikacija u poslu.

“Ljudi inače razmišljaju ovako: škart roba, puno komada i mikro zarada, dok ja razmišljam potpuno obratno: malo komada, ručni rad i puno veća kvaliteta. Ručni rad i kvalitetan materijal proizvodu dižu cijenu, ali time dobijem puno više nego kada bi koristio nešto nekvalitetno. Puno novca sam potrošio u promašene investicije i isprobavanja, ali danas imam složenu priču – od oblika i boje do sjedišta koje ne narušava estetiku izvana i materijala koji se slaže s izgledom fotelje”, pojasnio je. Dodaje kako konačni izgled proizvoda u konačnici ovisi o željama klijenata, a njemu je svejedno jer dnevno može napraviti i do četiri fotelje.

Aktualno

Gradonačelnik Bosančić ugostio radoznale učenike četvrte osnovne škole

Objavljeno

-

Napisao/la

    52 pregleda

U četvrtom razredu osnovne škole uči se, između ostalog, o lokalnoj samoupravi, funkcijama gradonačelnika i načelnika. Dobro je poznato kako je iskustveni dio učenja uvijek zabavniji i lakše se upamti rečeno pa je na tom tragu učiteljica 4.b razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca odlučila sa svojim učenicima posjetiti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića na njegovom radnom mjestu, kako bi vidjeli kako sve funkcionira i izgleda iz prve ruke.

„Već se duže vrijeme bavimo gradivom vezanim za ustroj Republike Hrvatske, simbole, nizinski zavičaj, funkcije načelnika i gradonačelnika. Djeca nisu upoznata sa svim tim pojmovima, najbolje uče iz iskustva pa smo shvatili da bi najbolje bilo da dođu i iz prve ruke vide kako to sve izgleda. Gradonačelnik je izrazio dobru volju i primio nas u goste, na što smo izuzetno ponosni”, rekla je Branka Gale, učiteljica 4.b razreda.

Djeca su spremno dočekala gradonačelnika s velikim brojem pitanja – od onih osobnih kao što su gdje je gradonačelnik pohađao školu, koji mu je bio najdraži predmet, kako se odlučio za ovaj poziv pa sve do poslovnih vezanih za zadaće i mogućnosti gradonačelnika. „Za gradonačelnika sam pripremio pitanje o kružnom toku ili semaforu kod bolnice na koje mi je odgovorio. Sviđa mi se ovo gradivo koje sada učimo i možda bi jednog dana čak i mogao biti gradonačelnik”, kazao je Luka Saračević, predsjednik razreda.

Nakon odgovora na ne tako jednostavna pitanja, učenici su se uputili u obilazak prostora gradske uprave pa su tako prvo obišli gradonačelnikov ured u kojem su zamjeniku gradonačelnika, Josipu Romiću, postavljali pitanja uz izložene projekte na panou u uredu pa su zajedno došli do zaključka da bi im se najviše svidio novi vanjski bazen i kako jedva čekaju realizaciju. Nakon toga, posjetili su Malu vijećnicu u kojoj su se, uz okrjepu, malo odmorili od postavljanja silnih pitanja koja su ih zanimala.

„Uvijek mi je lijepo kad me djeca obiđu i to su najljepši trenutci svakog gradonačelničkog mandata. Imali su pregršt ne tako bezazlenih pitanja i moram priznati da nije lako odgovarati djeci. Hvala im na posjeti, drago mi je da uče o svom gradu i institucijama i uvijek ćemo naći vremena primiti svaki razred koji želi doći obići gradsku upravu”, zaključio je gradonačelnik Bosančić ovo zabavno i edukativno druženje.

Nastavi čitati

Aktualno

Hvalevrijedna donacija Odjelu za pedijatriju Vinkovačke bolnice

Objavljeno

-

Napisao/la

    86 pregleda

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ donirali su Općoj županijskoj bolnici Vinkovci intenzivni inkubator za skrb o nedonoščadi. Ova hvalevrijedna akcija puno znači, prvenstveno za sve neonatologije u Hrvatskoj, a pogotovo za one manje, kao što je naša u Vinkovačkoj bolnici.

“Drago nam je da klub roditelja nedonoščadi “Palčići” nije zaboravio na nas. Ovo je već treća donacija u slijedu kojom nam nastavljaju stavljati osmijeh na lice i donositi sreću”, rekla je dr.sc. Marija Jurković, voditeljica Odjela za pedijatriju. Prije svega, bitna je mogućnost pružanja adekvatne skrbi nedonoščadi koja se rode u manjim centrima i koja imaju veće probleme. “Moraju biti liječeni u klinikama, međutim, postoji dio nedonoščadi koja mogu primiti adekvatnu skrb i u bolnicama kao što je naša u Vinkovcima. Naravno da je za to potrebna odgovarajuća oprema, osoblje i znanje, a mi se prije svega trudimo učiniti dostupnim sva tri segmenta skrbi”, dodala je Jurković.

Briga na neonatologiji prvenstveno je bitna roditeljima nedonoščadi. Mogućnost skrbi u bolnici gdje je ono rođeno i koja nije kilometrima udaljena od mjesta stanovanja, uvelike olakšava situaciju i boravak, gdje roditelji mogu lakše posjećivati svoje dijete i s njim provoditi duže vrijeme. “Stalna prisutnost roditelja, bitna je za razvoj nedonoščadi i osjećaj sigurnosti. Sve to omogućit će ova današnja donacija. Osim novog uređaja, posjedujemo i nekoliko starijih koji nas i dalje dobro služe i obavljaju svoju funkciju”, zaključila je Jurković.

Sama priča sa opremom na neonatologiji nikad nije gotova iz dva razloga: stalni priljev novih i naprednijih uređaja, njihova modernizacija i nešto što je prije svega pogodnije za pacijente. Industrija napreduje, na tome se puno radi, u ovom slučaju radi omogućavanja što kvalitetnije skrbi za nedonoščad u prvim danima života. Drugi razlog je samo korištenje opreme koja se konstantno troši i potrebna joj je kontinuirana obnova.

Voditeljica odjela za pedijatriju zahvalila se u svoje ime, u ime svih kolega pedijatara, svih medicinskih sestara, ravnatelja dr. Krunoslava Šporčića, a osobito pacijenata nedonoščadi i njihovih roditelja, klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i svim donatorima.

“Ovdje smo bili 2014. godine sa četiri vrijedna uređaja, otprilike ukupne vrijednosti 190 000 kuna. Danas smo ovdje sa intenzivnim inkubatorom za koji su prikupljena sredstva u sklopu akcije “Palčići za Hrvatsku” gdje je prikupljeno 2 400 000 kuna, kojima bi trebali donirati uređaje u 25  rodilišta, za potrebe koje su nam poslali”, rekla je Željka Vučko, klub roditelja nedonoščadi “Palčiči” i dodala kako je vrijednost ovog inkubatora 158 000 kuna. Akcija je ovo koju je pokrenuo ovaj klub nakon potresa u Zagrebu, a koja je zapravo nastavak akcije “Vratimo Palčiće u Petrovu”.

“Mi nećemo stati dok i posljednji uređaj koji je kupljen u akciji ne dobije svoje mjesto tamo gdje će biti zaista najvrijedniji”, objasnila je Vučko.

Nastavi čitati

Aktualno

Pritvoren 29-godišnjak koji je drogiran i alkoholiziran Audijem usmrtio biciklista na ulazu u Vinkovce

Objavljeno

-

Napisao/la

    147 pregleda

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad uhićenim muškarcem, 29-godišnjakom sa šireg područja Grada Otoka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u kojoj je 25. listopada oko 18.40 sati, na državnoj cesti D55, smrtno stradao 54-godišnji biciklist.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 29-godišnjak, upravljajući vozilom marke Audi vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola i opojne droge amphetamin te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, naletio na bicikl kojim je upravljao 54-godišnjak u istom smjeru, te bez zaustavljanja radi pružanja pomoći, nastavio kretanje u smjeru Vinkovaca, gdje su ga u 22 sata pronašli policijski službenici PPRP Vinkovci.

Uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Istražni sudac odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora, priopćila je policija.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Slavonijaprije 39 minuta

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 19-godišnjakinja: Nakon udara u kamion ispala iz automobila

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće. U prometnoj nesreći na odmorištu Rastovica autoceste...

Aktualnoprije 2 sata

Gradonačelnik Bosančić ugostio radoznale učenike četvrte osnovne škole

U četvrtom razredu osnovne škole uči se, između ostalog, o lokalnoj samoupravi, funkcijama gradonačelnika i načelnika. Dobro je poznato kako...

Aktualnoprije 3 sata

Hvalevrijedna donacija Odjelu za pedijatriju Vinkovačke bolnice

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ donirali su Općoj županijskoj bolnici Vinkovci intenzivni inkubator za skrb o nedonoščadi. Ova hvalevrijedna akcija puno...

Aktualnoprije 3 sata

Pritvoren 29-godišnjak koji je drogiran i alkoholiziran Audijem usmrtio biciklista na ulazu u Vinkovce

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad uhićenim muškarcem, 29-godišnjakom sa šireg područja Grada Otoka, zbog sumnje...

Vijestiprije 4 sata

Naknadu za troškove ogrjeva ove će godine dobiti 223 korisnika

Grad Vinkovci obavještava korisnike zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Vinkovci koji se griju na drva, s prebivalištem na...

koronavirusprije 6 sati

U Hrvatskoj 4571 novi slučaj zaraze koronavirusom, 26 osoba umrlo

 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 4571 novi slučaj zaraze koronavirusom, a 26 osoba je od posljedica zaraze...

Aktualnoprije 6 sati

Vinkovački klubovi raznim aktivnostima obilježavaju Svjetski dan juda

U suradnji s Hrvatskim judo savezom, vinkovački klubovi su u sklopu Svjetskog dana juda organizirali razne aktivnosti kako bi obilježili...

Aktualnoprije 6 sati

Poznat novi datum prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca 2021. godine, a zbog velikog interesa Fond za...

Najčitanije