-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Sve je spremno za svečanost otvorenja 56. Vinkovačkih jeseni

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Već od ranih poslijepodnevnih sati svi zaduženi za program svečanosti otvaranja 56. Vinkovačkih jeseni rade punom parom. Nakon nekoliko neformalnih probi, upravo je u tijeku ona generalna, a u programu sudjeluje niz profesionalnih i amaterskih folkloraša i tamburaških sastava koji će dočarati život u nekim prošlim vremenima.

Program svečanog otvorenja 56. Vinkovačkih jeseni započinje sutra, 17. rujna u 20 sati i 5 minuta na glavnoj pozornici u središtu grada, odnosno na Trgu bana Josipa Šokčevića. Sam program otvorenja zamišljen je kao sadržajno uokvirena cjelina, odnosno predstava koja će prikazati život u Vinkovcima s početka 20. stoljeća, točnije 20tih godina prošlog stoljeća kada malena varoš Vinkovci dobiva službeni status grada. „Bit će tu niz događaja koji će biti objedinjeni u jednu cjelinu, strukture scenarija za koju vjerujem da će publiku zaista zainteresirati jer će moći vidjeti nešto zanimljivo, protkano vrlo zanimljivom radnjom, likovima, sadržajnošću scenarija, odnosno vrlo bogat i zanimljiv program”, rekao je Marko Sabljaković, autor scenarija svečanog otvorenja.

Vremenska prognoza u zadnjih nekoliko dana prikazuje promjenjivo vrijeme uz malu mogućnost kiše, a autor scenarija istaknuo je kako se nada da će večer, kako prognoza sada prikazuje, ipak biti bez kiše.Iz organizacije su ove godine zaista težili uvođenju promjene za koje se nadaju da će biti zalog za budućnost svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni. „Dugi niz godina osluškujem i pratim reakcije publike. Naravno da je današnji gledatelj zahtjevniji, vremena i navike se vrlo brzo mijenjaju i toga moramo biti svjesni prilikom scenskog prikaza svečanog otvorenja. Težimo jednom suvremenijem načinu uprizorenja dramskih djela i ujedno i slavonske književne baštine. Pri stvaranju scenarija nikako ne smijemo zaboraviti da su Vinkovačke jeseni manifestacija čija je svrha baštinjenje i očuvanje tradicije naših predaka, a uprizorenje svečanog otvorenja danas zahtjeva jedan osvježen i suvremen koncept protkan novim idejama i kreativnošću i to će sve gledatelji i publika moći vidjeti na sutrašnjem otvorenju 56. Vinkovačkih jeseni čija je tema Ide dika, kapu najerio”, najavio je Sabljaković.

Svečanost otvaranja 56. Vinkovačkih jeseni sutra, 17. rujna, prenosit će Hrvatska radio televizija s početkom u 20:10 sati na prvom programu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno