6 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Svečano otvoren 14. Zaba Cup koji je okupio preko 180 tenisača

Više od autora

- vl promo-

Nakon stanke zbog epidemije koronavirusa, vratio nam se popularni međunarodni teniski turnir Zaba Cup kojeg igraju igrači do 14 godina.

Ovogodišnje izdanje broji preko 180 tenisača iz 22 europske zemlje.

“Iznimno mi je drago da nakon korone i dvije godine mjera opet organiziramo turnir. Želim se zahvaliti našem pokrovitelju, Zagrebačkoj banci i gospodinu Kurtušiću te gradonačelniku grada Vinkovaca Ivanu Bosančiću koji nam je konstantna potpora kao i naš župan Damir Dekanić”, rekao je predsjednik Teniskog kluba Vinkovci, Domagoj Bubalo.

Vrijedi istaknuti kako su u Vinkovcima boravili izbornik i izbornica mlade reprezentacije što je sasvim dobra pozivnica da se pogledaju mlade nade. Nešto više o organizaciji natjecanja rekao je direktor Zaba Cupa, Filip Matijević.

“Sve je proteklo u najboljem redu i nije bilo puno problema oko organizacije jer smo bili u stalnom kontaktu i jednostavno smo svi bili umreženi”, naveo je Matijević.

O važnosti vinkovačkog turnira govori i činjenica kako su pojedini natjecatelji otkazali turnir u Španjolskoj kako bi sudjelovali na Zaba Cupu. Iako je turnir tek u početnoj fazi pripreme za 15. izdanje već su tijeku te su započele analize što bi se moglo popraviti i doraditi za nagodinu.

“Tradicija se nastavlja i meni kao Vinkovčaninu je čast pratiti ovo natjecanje. Vinkovci imaju infrastrukturu koju ima malo klubova u Hrvatskoj, a sama kultura igranja tenisa se prenijela i na djecu, a u svakom slučaju velika je stvar da nam dođu izbornik i izbornica te da nas prate u savezu jer unutar Teniskog kluba Vinkovci imamo prvakinju Hrvatske do 16 godina”, istaknuo je izaslanik predsjednice Hrvatskog teniskog saveza, Petar Šimić.

Otvaranju je nazočio i gradonačelnik, Ivan Bosančić koji je napomenu kako turnir ima i važan gospodarski aspekt, a ne samo sportski te kako je sama organizacija već odavno postala rutina.

“Sve pohvale organizatorima, direktoru natjecanja, svima koji su doprinijeli i naravno sponzorima bez kojih se turnir ne bi mogao održati”, kazao je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno