2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Svečano otvoren poligon i škola za obuku pasa BujaDogs

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Jučer je, uz skromnu svečanost, u Mirkovcima u Nogometnoj ulici, Hrvoje Bujadinović, trener i instruktor za obuku pasa iz Vinkovaca otvorio školu i poligon za dresuru pasa “BujaDogs”. Prema riječima vlasnika, osim za belgijske ovčare, poligon služi i za dresuru svih kategorija pasa. Vrpcu je presjekao Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, koji u potpunosti podržava ovu inicijativu.

“Drago mi je da su se i na ovome mjestu okupili ljubitelji životinja, ljubitelji pasa, te da imamo još jedan vid rekreacije i pokazivanja ljubavi prema životinja. Ovo je je hvale vrijedna inicijativa gdje su ljudi svojim sredstvima odlučili osnovati školu za kojom ima potrebe i koja će koristiti svim Vinkovčanima.”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

“Ovaj kraj nažalost uvelike zaostaje za drugim dijelovima naše države te je bilo krajnje vrijeme da se nešto poduzme. Nastojat ćemo kroz koju godinu početi s organizacijama različitih natjecanja, a do sada smo posjetili već brojne gradove te se predstavili sa svojim radom. Također planiramo održati brojne seminare i prezentacije u gradskim knjižnicama, srednjim školama i vrtićima nastojeći djecu od najranije dobi privikavati na pse i pružiti im sve osnovne informacije koje su im potrebne kako bi jednoga dana i oni mogli ispravno i prijateljski odnositi se prema svojim psima.”, rekao je Hrvoje, dodavši kako na trenizima, a koji se održavaju utorkom i četvrtkom, ima tridesetak i više ljudi.Nakon godina rada i dresure te brojnih odslušanih seminara i odrađenih tečaja slobodno možemo reći da Hrvoje zna gotovo sve vezano uz belgijske ovčare kao službene pse, ali i kao kućne ljubimce. Stoga je odlučio da postane dobar i odgovoran uzgajivač belgijskog ovčara te je u svojoj kući u Genscherovoj ulici u Vinkovcima otvorio i uzgajivačnicu koja također nosi ime “BujaDogs”.

“U svijetu imate nekoliko vrhunskih uzgajivačnica belgijskih ovčara, a ja sam iz dvije kupio štence i odgojio pse za sport. S obzirom na to da posjedujem vrhunske pse čiji su roditelji bili višestruki prvaci svijeta u radu stvorio sam predispozicije i želim da imam najbolju uzgajivačnicu belgijskih ovčara u Hrvatskoj i ovom djelu Europe.”, kazao je Hrvoje Bujadinović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno