Škola rukometa RK Spačva Vinkovci osnovana je s ciljem prenošenja rukometnih vještina i znanja na mlade generacije. Polaznici škole usmjereni su na otkrivanje i razvoj svoga talenta te na razvoj rukometnog športa.

U okviru škole rade s kadetima, mlađim kadetima, dječacima, kao i mini rukomet, a ekipe se natječu u raznim ligama te igraju turnire i čija su natjecanja, na žalost za ovu sezonu odlukom HRS-a poništena. “Svakom godištu u ovoj sezoni ostalo je odigrati po par bitnih turnira, ali na žalost zbog epidemije koronavirusa našim mladim igračima to je uskraćeno. Odluka o poništenju natjecanja je očekivana, iako smo vjerovali da će Savez možda odlučiti da se lige zaključe s trenutačnim poretkom ekipa na prvenstvenim tablicama.”, rekao nam je Zvonimir Reljanović, koordinator škole rukometa u ovom vinkovačkom rukometnom klubu.

   

“Nema treninga u dvorani, utakmica i turnira, ali bez obzira na to treneri su u svakodnevnom kontaktu s djecom odnosno svojim ekipama, djeca su dobila plan rada kod kuće, ali naravno da to nije to i svi jedva čekaju da se vrate na teren i počnu s treninzima i odigravanju utakmica.”, dodaje Zvonimir te ističe kako je kroz školu rukometa prošao veliki broj djece. Trenutno se radi u pet uzrasnih skupina i to godišta 2002., 2004., 2006., 2008. i 2010., odnosno mini rukomet, i klub su koji bilježi porast upisane djece u svim uzrastima, a čemu je uvelike pomogao i njihov projekt “Volim rukomet”  uz partnerstvo grada Vinkovaca i Centra za socijalnu skrb Vinkovci.

U Školi rukometa angažirano je pet obrazovnih i stručnih trenera koji uče djecu novim vještinama i tehnikama te im pomažu na sportskom putu. “Ne mogu, a da ne spomenem i trenera prve ekipe Josipa Mečića te pomoćne trenere Slavišu Ignjića i Slobodana Pekića koji sudjeluje i u radu jednog od naših mlađih godišta i najstariji je i najdugovječniji trener u klubu. Osim njih tu su i treneri Antonio Rimac, Marijan Horvat, Mario Uglik, Ivan Gradečak, Antonijo Šarić i s kojima imam vrlo dobru suradnju. Kada se pojave problemi potrudimo se da ih što prije riješimo na zadovoljstvo svih, a prije svega naše djece.”, rekao je Reljanović naglasivši kako je škola rukometa, odnosno rad s mladima na prvom mjestu.

“Želimo odgojiti ne samo sportaše nego i ljude s kojima ćemo se svi mi jednoga dana moći ponositi.”, kaže Reljanović te ističe kako su im velika pomoć u radu i roditelji čija djeca pohađaju školu rukometa. “Većina roditelja prati nas kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Većina klubova ima problem s prijevozom djece tako i mi, a bez njihove pomoći nama bi bilo još teže i veliko im hvala na tome.”, zaključio je Reljanović.