24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Svoje plesno umijeće Vinkovčanima pokazalo preko 100 mladih plesačica i plesača

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Više od 100 plesačica i plesača zasjalo je večeras na plesnom podiju u vinkovačkoj pješačkoj zoni. Plesni studio Illusion pripremio nam je pravu senzaciju i pokazao točke koje su proteklih mjeseci i godina osvajale ogromne uspjehe na svjetskim i međunarodnim natjecanjima, točke vrijedne divljenja koje Vinkovčane nisu ostavile ravnodušnima.

Najmlađi i oni malo stariji plesali su Jazz dance, Commercial dance i Lyrical Jazz na svima poznate svjetske hitove s ciljem, kako nam je rekla voditeljica plesnog studija i organizatorica Ivana Crnković – Noelle, promocije njihovog vrijednog rada, ali i zapaženih rezultata. Plesači iz Osijeka i Vinkovaca otplesali su 20 točaka.

Velika je čast što su nam Vinkovci dali mogućnost da pokažemo što sve radimo zadnjih godina. Ples je nešto prekrasno, djeca u njemu uživaju i ovo je idealna prilika da osjete interakciju s publikom, osobito jer to zbog korone u posljednje vrijeme nisu mogla”, istaknula je Crnković koja Plesni studio Illusion u Osijeku vodi već 11 godina, a unazad dvije godine djeluje i u Vinkovcima.

Više puta nagrađivani svjetski i europski prvaci učinili su centar Vinkovaca poprištem plesa i izveli impresivne koreografije, a među njima našla se solo točka Vinkovčanke Klare Jurković koja je osvojila 2. mjesto na svjetskom natjecanju Dance Fest u Novom Sadu te 2. mjesto na međunarodnom natjecanju International Dance Open u Zagrebu. Pod vodstvom trenerice Ivone Farago najmlađa skupina Vinkovčana prikazala je koreografiju Shark, a solo točku imala je i naša Petra Jurković.

Starija grupa vinkovačkih plesačica predstavila se koreografijom Countdown, a u bloku zlatnih koreografija našla se i naša sugrađanka Ema Banovac koja je sa svojom solo točkom osvojila visoko 2. mjesto na svjetskom natjecanju Dance Fest u Novom Sadu te 4.mjesto na International Dance Openu u Zagrebu. Svoje umijeće pokazala je i najmlađa grupa iz Vinkovaca koja je na Cro Dance Challengu u Požegi upravo s koreografijom Boyfriend osvojila 1. mjesto te nešto starija grupa koje je na čak dva natjecanja Cro Dance Challenge te International Dance Openu osvojila zlato. Starija skupina iz Vinkovaca predstavila se točkom Yonce koja je osvojila 1. mjesto na International Dance Openu u Zagrebu.

„Zadnjih nekoliko godina osvojili smo sve što smo mogli, sretni smo što imamo ovakve članove”, zaključila je popularna Noelle.

Plesni spektakl održan je u organizaciji Kulturnog centra Vinkovci i Fitness centra Apello Fenix te pod medijskim pokroviteljstvom medijskih kuća Novosti i Vinkovačke televizije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno