25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Svoje radove predstavilo 14 mladih vinkovačkih umjetnika

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U kultnom vinkovačkom kafiću Hang Loose otvorena je danas prodajna izložba naziva Civitas Artificum što na latinskom znači grad umjetnika. Iako je svaka izložba posebna na svoj način, ova se posebno ističe jer donosi djela mladih amaterskih umjetnika našega grada koji su dobili priliku svoje radove izložiti široj javnosti.

Osim na kavu, domaće pivo, koktel ili osvježavajuću limunadu, u dvorište Hang Loose-a od danas možete i na izložbu. Organizirale su ju dvije vinkovačke studentice, Lucija Mijatović i Sara Dobošević, u suradnji s lokalnom udrugom Retroperspektiva, a sve s ciljem poticanja lokalne umjetničke scene i mladih umjetnika.

Na adresi Ulice bana Jelačića 10 moći ćete vidjeti različite umjetničke izričaje, fotografile, slike, crteže, ali i razne kreativne rukotvorine. Svi izloženi radovi su na prodaju, a zarada je usmjerena na potporu mladim umjetnicima u daljnjem radu.

Za umjetničko okruženje pobrinuli su se: Nola Bašić, Mirela Blažević, Iva Bilen, Karlo Forko, Bruno Očevčić, Klaudia Gotal, Nina Živković, Petra Stražanac, Ema Bičanić, Josipa Mudnić, Ivona Vojvodić, Irena Čuljak, Ana Marijanović i Antonija Pap.

Na izložbu su svi pozvani. Dođite i podržite rad naših mladih!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno