Kako biste igrali tenis ne morate biti profesionalac. Amaterski tenis idealan je oblik rekreacije, druženja i kao individualan sport jednostavan je prilikom dogovaranja prijateljskih mečeva jer ne traži uključivanje velikog broja ljudi.

Sa ciljem unaprjeđenja tenisa kao sporta, odnosno rekreativnog tenisa i razvoja tenisa kod djece istinski zaljubljenici u tenisku igru, nakon godina i godina prikupljanja iskustava i znanja, osnovali su 2017. godine Tenis klub Privlaka, a prikupljeno iskustvo i znanje žele svakodnevno prenositi drugim entuzijastima i ljubiteljima tenisa.

“Tenis klub Privlaka broji preko stotinu članova te smo započeli sa školom tenisa kojoj je u cilju privući djecu na bavljenjem sportom te razvijanjem motoričkih i društvenih funkcija.”, istaknuo je Stjepan Kvesić, predsjednik TK “Privlaka”, dodavši kao klub od svog osnutka 2017. godine unapređuje infrastrukturu na samim terenima te je tako prošle godine završena ograda oko cijelog centra, a ove godine napravljena je i sjenica u sklopu istog.

“Kao što sam već rekao klub svake godine i to u ljetnim mjesecima provodi školu tenisa za najmlađe, a koja broji oko 30-tak djece. Osigurani su im licencirani treneri te sva prateća oprema.”, kaže Kvesić. Što se tiče rekretativnog tenisa svake godine klub organizira turnire koji su iz godine u godinu sve posjećeniji, a za ovogodišnji im se već prijavilo više od 80 igrača.

“Po prvi puta ove godine turnir je ujedno i prvi memorijalni u spomen na člana uprave TK Privlaka Ivana Domca. Turnir će se održati od 1. do 4. srpnja 2020. godine.”, rekao je Kvesić te podsjetio kako je tenis jedan od najpopularnijih sportova i općenito odlična vrsta rekreacije.

Poznat kao kraljevski sport omogućava svima da budu u fit formi, a što znači, stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja te dobra tjelesna kondicija. Stoga iz Tenis kluba Privlaka pozivaju sve da im se priključe. “Kod nas će svatko naći pogodan oblik aktivnog odmora, od rekreativaca, zaljubljenika sporta, djeca u tenis školi, amateri i sportaši.”, zaključio je Stjepan Kvesić.