24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Testiranja kod obiteljskih liječnika na početku ili kraju radnog vremena

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
Od danas je testiranje brzim antigenskim testovima moguće i u ordinacijama liječnika obiteljske medicine. Obvezna je najava, kako bi se što manje miješali pacijenti s drugim dijagnozama s onima koji sumnjaju na koronavirus, a cijeli proces testiranja još nije jasno definiran.

Iz Doma zdravlja Vinkovci potvrdili su kako su liječnicima jutros podijelili testove, a svatko od njih pacijente će testirati u svojoj ordinaciji. Ovisno o radnom vremenu, testiranja će obavljati na samom početku ili kraju radnog vremena, kako bi se kontakt pacijenata sveo na minimum.

Osim toga, brzim antigenskim testom testirati se možete i u Domu zdravlja i to ponedjeljkom i četvrtkom od 6 do 9 sati u prijepodnevnom te od 15 do 17 u poslijepodnevnom terminu. „U zadnje vrijeme tjedno imamo između 200 i 250 testiranja”, rekli su iz vinkovačkog Doma zdravlja.

S obzirom da su s testiranjima tek krenuli, teško je reći kakvo je stanje, a kakva su očekivanja rekla nam je doktorica Katica Drobnjak. „Ne znam kako ćemo sve uspjeti organizirati jer opseg posla svakim danom samo raste, a ne možemo dopustiti da pacijenti koji su došli zbog nekih drugih tegoba budu u bliskom kontaktu s onima koji sumnjaju na zaraženost koronavirusom”, rekla je liječnica Drobnjak dodavši kako pretpostavlja da će se testiranja obavljati prije ili nakon radnog vremena, možda i u dvorištu Doma zdravlja ili „kroz prozor” baš kako bi se izbjegao kontakt nezaraženih s potencijalno pozitivnima.

Također, istaknula je kako su na kraju prošlog tjedna naručili do pet pacijenata na brzo antigensko testiranje, a konačnu odluku o načinu testiranja donijet će kada dođe na posao. Malo veća navala bilježi se u općinama u blizini Vinkovaca, a broj najavljenih za testiranja prije kraja radnog vremena u određenim selima porastao je na 15.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno