13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Prije tjedan dana Nora Jones je objavila svoj šesti samostalni album

Više od autora

- vl promo-m_norah-jones_day-breaks_izasao_cover

Norah Jones je u petak 7. listopada objavila iščekivano studijsko izdanje naslovljeno ‘Day Breaks’ (Blue Note / Universal Music) i najavljeno singlom ‘Carry On’.

Novi album šesto je studijsko izdanje Norah Jones, kojim se ujedno vraća jazz korijenima. ‘Day Breaks’ svojim duhom podsjeća na debitantsko izdanje ‘Come Away With Me’ (2003.), kojim je Norah osvojila srca publike. Iščekivano izdanje donosi 12 pjesama – devet autorskih pjesama u čijem nastajanju su pripomogli Sarah Oda i Pete Remm te tri obrade pjesama Horacea Silvera, Dukea Ellingtona i Neila Younga. S novog izdanja, uz najavni singl prethodno su objavljene i pjesme ‘Flipside’ te ‘Tragedy’.

‘Imala sam bebu, i bila sam budna usred noći. Stvari su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam ju hranila. Imali smo klavir u kuhinji te su pjesme koje sam počela snimati bile bazirane baš na njemu.’ – kaže Norah te nadodaje ‘Definitivno sam se udaljila od klavira od prvog albuma. I dalje ga sviram, no bila sam više inspirirana snimati na gitari nakon toga. Nakon što sam počela svirati klavir, bilo je jasno da ću ih svirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno volim svirati klavir na novom albumu’.

m_norah-jones_day-breaks_izasao_ST

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah i Eli Wolf, koji joj je pomogao s produkcijom, počeli su tražiti glazbenike za novo izdanje. Tako su joj se na snimanju novog albuma pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas(bas gitara) – ‘Brian mi je zaista bio važan za ovo izdanje. Nevjerojatan je bubnjar. Željela sam nekog tko će donijeti drugačiju vibru i drugačije stilove, a da sve bude prirodno. Željela sam ritam sekciju koja funkcionira. Nisam željela dvoje ljudi koji nikada nisu svirali zajedno. Željela sam se uključiti i krenuti’.

Popis pjesama: Burn / Tragedy / Flipside / It’s A Wonderful Time For Love / And Then There Was You / Don’t Be Denied / Day Breaks / Peace / Once I Had A Laugh / Sleeping Wild / Carry On / Fleurette Africaine (African Flower)

NORAH JONES: CARRY ON [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno