18 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Tomislav Miličić najbolji u tradicionalnom natjecanju sportskih ribolovaca

Više od autora

- vl promo-


Športsko ribolovno društvo Priroda iz Vinkovaca već 20 godina u nizu na Dan grada Vinkovaca organizira natjecanje sportskih ribolovaca. Natjecanje se održalo od 9 do 13 sati na Krnjašu kod kuće Ivana Kozarca, a dodjela nagrada i ručak održani su na Vinkovačkom Vodovodu u 14 sati, a glavni organizator natjecanja bio je Josip Petrinović.

Nažalost, ove godine nisu se odazvali svi pozvani ribolovci, tako da je na današnjem natjecanju sudjelovalo 5 natjecatelja. Najbolje se snašao Tomislav Miličić koji je ostvario rezultat od 5,262 kg, a radi se o natjecatelju koji se ovim sportom bavi već 50 godina te je sudjelovalo na svjetskim prvenstvima u Finskoj i Belgiji, a također je osvajao brojna prva mjesta i nagrade u raznim kupovima te je s klubom ostvario plasman u prvu ligu. Inače, osobni rekord mu je čak 40,970 kg ribe koji je uspio ostvariti u Vukovaru na Dunavu.

Drugu poziciju na današnjem natjecanju ostvario je mladi petnaestogodišnjak Luka Grgljanić s rezultatom od 2,821 kg, a treću poziciju zauzeo je Stipa Kulić s 1,259 kg. Konačni poredak uspostavili su Nikola Raguž i Željko Arbanas, a posljednji natjecatelj došao je na natjecanje iz Novske, a u svom klubu ŠRK Krkuša iz Novske godinama je s djecom u klubu osvajao prvenstva Hrvatske.

Cilj svega je druženje i dobra zabava. Za bolje rezultate potrebno vam je iskustvo i volja, ali i dobra oprema. Bosut je spora rijeka, tako da u ovom natjecanju nije realno očekivati neke bolje rezultate, kao što bi se vjerojatno dogodili na nekoj bržoj rijeci”, zaključio je Tomislav Miličić, pobjednik današnjeg natjecanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno