17 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Tomislav Pavličić: Pružit ćemo priliku mladim igračima

Više od autora

- vl promo-NK Frankopan Rokovci – Andrijaševci u idućoj sezoni s klupe će voditi Tomislav Pavličić. Popularni je Šlajfo već godinu dana u klubu, no ove sezone će imati novu ulogu. Pavličić je šest godina u Dilju proveo kao voditelj škole nogometa, ali je bio i trener u omladinskom pogonu kluba, a u tom vremenu je naučio dosta stvari u vezi trenerskog posla.

FOTO: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

U ovoj sezoni smo totalno promijenili ekipu, otišlo je osam starijih igrača iz prvog sastava, tako da smo totalno pomladili ekipu. Radi se o grupi mladića koji su voljni trenirati i raditi. U ovom pripremnom periodu sam izrazito zadovoljan kako su oni podnijeli same pripreme, a odaziv na treninzima je bio jako dobar. Mlada smo ekipa, bit će oscilacija, odnosno uspona i padova, ali mi njih pripremamo za sljedeću sezonu, a u ovoj bi trebali rasti. Nadam se da će biti što manje grešaka, a ja sam tu da ih probam ispraviti kroz određeno iskustvo. Odigrali smo 4 pripremne utakmice, 2 smo pobijedili i dvije izgubili. Generalku smo odigrali u Cerni, izgubili smo 3:0, ali mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. U nedjelju kreće liga, a mi smo gosti u Bogdanovcima.”, pripreme je prokomentirao Tomislav Pavličić.

FOTO: NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci

Svakako da će iskustvo i znanje novog trenera pomoći pomlađenoj momčadi, s obzirom na to da je Tomislav Pavličić imao vrlo bogatu nogometnu karijeru. S Mariborom je osvojio slovensko prvenstvo, ali ipak ističe kako mu je daleko najdraži trenutak karijere utakmica protiv Hajduk te pogodak koji je postigao vrataru Subašiću na samom kraju utakmice.

Taj mi je gol okrenuo cijelu karijeru te je moje ime i prezime lansirao dalje. Želim svakom mladom nogometašu da doživi takvu utakmicu, taj trenutak. Bio je pun stadion, utakmica je bila na televiziji, što je veliki pojam za to vrijeme, s obzirom da je danas svaka utakmica u prijenosu. Ne mogu opisati taj osjećaj, to je ono za što sam trenirao cijeli život. Nema rasprave, taj trenutak se pamti”, prisjeća se Pavličić.

Za kraj, ističe kako Cibalia ima vrlo dobru momčad te se nada kako će se boriti za prvo mjesto u ligi. S trenerom Tomislavom Radotićem svlačionicu je u Cibaliji dijelio dvije godine te smatra kako se radi o vrlo kvalitetnom treneru.

On je radnik i jako dobar trener za Cibaliju, a naravno da će mu trebati i sreće. Iako sam sada trener i imat ću svoje utakmice i treninge, svaki put kada mi se ukaže prilika otići ću na utakmicu i podržati klub”, rekao je Tomislav Pavličić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno