11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Tomislav Radotić: Protiv Vukovara nas čeka teža utakmica od one s Rudešom

Više od autora

- vl promo-

Nebeskoplave u subotu čeka novi izazov i nova teška utakmica, županijski derbi protiv Vukovara 1991 na domaćem travnjaku. Tako će trupe Tomislava Radotića tražiti iskupljenje za visoki poraz u prošlom kolu protiv Rudeša koji je bio bolno otrježnjenje i prizemljenje.

Poraz kao poraz, pogotovo od izravnog konkurenta za vrh, nije toliki problem jer pet bodova zaostatka nije nedostižno. Problem je u pristupu i igri koji nisu bili na razini poglavito protiv lidera prvenstva u ogledu u kojemu bi pobjeda donijela prvo mjesto. Nebeskoplavi su tako i dalje ostali lovac, a svoj lov nastavljaju protiv izrazito neugodne momčadi.

„Najviše nam je krivo što se nismo prezentirali u skladu s našim mogućnostima i onime što mi stvarno možemo. Bio je to dan u kojemu se poklopilo sve negativno što se moglo poklopiti, tako da nismo bili dobri ni u jednom segmentu igre uključujući i nekakav ekstra motiviran pristup kakav bi trebao biti prisutan kada se igraju takve utakmice. Pogotovo ona za prvo mjesto”, rekao je trener Tomislav Radotić.

Kvaliteta sigurno nije razlog potopa u Zagrebu, Rudeš nije ni s čim impresionirao unatoč visokoj pobjedi, a može li se razlog tražiti u strahu i pritisku kada uzmemo u obzir ono što je ta utakmica sa sobom nosila? Odgovor je dao šef stručnog stožera vinkovačkog sastava.

„Moguće je da su dečki osjetili svojevrsni pritisak iako smo kroz tjedan pokušavali sve da ga ne bude jer su se oni sami doveli u poziciju da odlučuju o sebi i o prvoj poziciji. Ono što je također bitna stvar je to da otkako radimo skupa niti u jednom trenutku nisam njima niti prema van izjavljivao nikakve bombastične najave i da mi moramo biti prvi. Mislim da se jako puno stvari mora posložiti oko kluba da bi se zaista upustili u ravnopravnu borbu s ostalim momčadima”, govori Radotić.

Dodaje kako je ključan bio izostanak Geralda Diyokea koji momčadi donosi jednu ozbiljnost i kvalitetu više. Trener govori kako u obzir treba uzeti i situaciju u kojoj su se igrači nalazili prethodnih sezona, dok je Rudeš bio u vrhu Cibalia se borila za ostanak što je dalo jednu određenu prednost Zagrepčanima zbog iskustva koje su stekli.

„Ne bi trebali imati niti pritisak niti imperativ tog prvog mjesta jer sam rekao da želim stabilnost i pomak u svim smjerovima što se tiče momčadi i samog kluba u načinu rada i organizacije što mislim da smo postigli. Treba ići korak po korak i ne bih volio da dečki imaju breme da oni nešto moraju. Trebali bi davati sve od sebe svaku utakmicu i iz kola u kolo izgledati sve bolje i bolje da se vidi napredak i to je ono što je meni cilj i što bih volio od njih dobiti”, navodi Radotić.

Rudeš je iza momčadi i potpuni fokus je sada na Vukovaru koji ima dva napadača na samom vrhu liste strijelaca, a radi se Vanji Pelku i Josipu Barišiću koji je iskusni prvoligaški lisac. Osim njih dvojice treba istaknuti i Robina kojega se može svrstati među ponajbolje igrače lige.

„Vukovar je jedna nezgodna i kompaktna momčad koja zrači s nekakvom energijom koja graniči s fanatizmom. Dobro su fizički pripremljeni, imaju nekih utakmica gdje su preokretali rezultat, stoga se radi i o jednoj karakternoj momčadi. Svjesni smo da nas čeka jedna izrazito zahtjevna utakmica, po meni teža od ove s Rudešom. Za nas jedna izazovna utakmica s kojom možemo usmjeriti ovaj prvi dio sezone s obzirom na to da su oni odmah poziciju ispod nas. Ovo je utakmica koja nam može jako puno toga dobroga donijeti, tako da smo maksimalno motivirani i učinit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo Vukovar”, istaknuo je Tomislav Radotić.

Vukovarci će imati motiv više jer utakmica se igra 19. studenoga dan nakon obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i zasigurno će svojim stradalim sugrađanima pobjedom htjeti izraziti pijetet, ali tu je i svakako skalp kojeg sa sobom nosi Cibalia. I to drugi ove sezone jer podsjetimo kako su Nebeskoplavi u Borovu polomili zube i upisali poraz.

Županijski derbi na rasporedu je u sutra s početkom u 13:30 sati. Ako želi uknjižiti tri boda, Cibalia ne smije ponoviti Rudeš i mora pokazati svoje pravo lice, a kada su Nebeskoplavi pravi onda im nitko ne može parirati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno