17 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Treći Walkow buvljak okupio mnoštvo zaljubljenika u retro, vintage i rabljene stvari

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Danas je u Centru kulture Walkow posebno veselo i šareno, a sve zahvaljujući trećem po redu buvljaku pod imenom Daj joj moje haljine. Iako je sam naziv ograničen na odjeću, u prostorima kultnog vinkovačkog nekad kafića, danas centra kulture, možete pronaći i obuću, modne dodatke, domaće sapune, ručno pletene torbe, scrunchie gumice, stripove, knjige i još mnogo toga. Oko 11 sati u Genscherovoj 23C okupilo se mnoštvo entuzijasta i zaljubljenika u neka prošla vremena, kao i skupljača rabljenih stvari i ljubitelja second hand dućana, a imat ćete priliku uživati u izloženom sve do 19 sati.

Buvljak je, kao i dosadašnjih godina, koncipiran na prodaji ili zamjeni različitih predmeta po izrazito niskim cijenama, a svatko od posjetitelja definitivno može pronaći nešto za sebe. Uz veselo druženje i ugodan ambijent, ovaj poseban događaj i ove je godine okupio deset izlagača – sedam s rabljenim stvarima i tri cure, poduzetnice i kreativke, koje su odlučile prezentirati svojih ruku djelo.

Jedna od njih je i Kristina Grgić koja je ideju o izradi sapuna razrađivala godinu dana, a prije samo 15tak dana odlučila ih je predstaviti javnosti. Domaći glicerinski sapuni u kućnoj radinosti ove Nuštarke dolaze u 12 različitih mirisa, odnosno vrsta, svaki poseban na svoj način. „Sve je počelo mojom ljubavlju prema prirodnoj kozmetici i eteričnim uljima, završila sam Prehrambeno-tehnološki fakultet pa sam htjela spojiti svoje zanimanje s nečim čime ću se dalje baviti. Ovo je prvi događaj na kojem predstavljam svoj rad, a proizvode možete bolje upoznati na Instagram profilu rhapsodos.hr”, rekla je ova kreativna i poduzetna mlada djevojka.

S druge strane izloga u Genscherovoj svoje pletene torbe predstavila je Lorena Strmota koja je na ideju o pletenim torbama došla sasvim slučajno. „Vidjela sam na Youtube-u video, svidio mi se način izrade takvih torbi, otišla sam kupiti materijal i tako je sve krenulo. Osim torbi, pravim i trake za kosu, gumice te stvari za djecu kao što su dekice, kape, papučice i slično”, rekla je Lorena koja je također svoje proizvode predstavila na Instagram profilu crochetbylorena.

Svi predmeti imaju određenu cijenu, ali kao i na svakom buvljaku i sajmu, cijeni se cjenkanje. Prva dva Walkow buvljaka oduševila su i posjetitelje i izlagače, a svi su složni kako nam ovakvih događaja u gradu na Bosutu treba puno više. Međutim, inicijativa mladih ljudi iz ovog Centra kulture pokazuje da ne moramo brinuti, dok je njih bit će i sadržaja, a svi će biti namijenjeni prvenstveno i isključivo našim građanima, različitih uzrasta i različitih interesa.

Buvljak se službeno zatvara u 19 sati, a nakon njega, u 21 sat, „Walkow ekipa” organizira, također treći po redu, Trenerka party – komforno ispijanje omiljenih pića uz R’n’B hitove s kraja prošlog i početka ovog milenija.

„Ovim putem pozivam sve na treći Walkow buvljak pod nazivom Daj joj moje haljine, nadam se da ćete doći, pronaći nešto za sebe ili dragu osobu, a ako ne, onda bar popiti piće ili kavu u ugodnom šarenom okružju”, pozvala je sve Josipa Rukavina, suorganizatorica događaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno