U sklopu projekta „I ja sam sportaš“ na red da pokažu svoje vještine su došli i taekwondoisti. Peti po redu Dan otvorenih vrata, koji je zbog situacije oko koronavirusa organiziran nešto kasnije nego je planirano, danas je ugostio Taekwondo klub „Sajnami“, a pripadnici ciljne skupine nisu krili koliko su uživali u održanim treninzima.

„U projekt smo ušli s dva kandidata, stopostotnim invalidima Dominikom Kelavom i Lukom Pedićem, a onda smo ostvarili suradnju s „Golubovima“ iz Županje u kojoj naša trenerica Branka Plašć odlazi u njihove prostore kako bi provodila treninge i nadamo se kako će se suradnja i dalje nastaviti, da ćemo izdvojiti nekoliko njih i kasnije nastaviti natjecanja s njima“, rekla nam je Jasmina Lucić, trenerica i tajnica Taekwondo kluba “Sajnami” koji broji od 80 do 100 članova, a osim u redovnom programu, klub je već nastupao po para taekwondo prvenstvima u Hrvatskoj.

Projekti provodi Športski savez invalida grada Vinkovaca, zajedno sa svojim partnerima, a cilj mu je uključivanje osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u zajednicu kroz besplatne treninge atletike, biciklizma, plivanja, stolnog tenisa, streljaštva i taekwondo-a. Vrijednost projekta je 1.029.279,75 kuna, a 85% tog iznosa sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

S treninzima su u klubu krenuli u svibnju prošle godine, tri puta tjedno po dva sata. Korona je malo poremetila planove, ali svi se nadaju kako će nastaviti rad kao i do sada, bez obzira što će projekt završiti. Da su treninzi bili kvalitetni, dokazuje i osmijeh na licu Luke Pedića koji je u ovom sportu vidio odličnu priliku za poboljšanje zdravlja, ali i zabavu.

„Meni je ovo odlično jer je to prilika da mi invalidi probamo nešto drugo osim sportova koji su više statični. S trenericom smo radili vježbe snage i izdržljivosti, trčanje, forme, radili smo s oklopima te sparing“, istaknuo je Luka te dodao kako bi se svakako htio nastaviti baviti ovim sportom.

„Dečki su izrazito zadovoljni, kažu da im je bolje nego na fizikalnoj terapiji, da im puno pomaže. Mi smo sretni što su oni sretni, to je sve jedan krug zbog kojega smo u ovom programu i zato želimo približiti taekwondo ovoj ciljanoj skupini“, dodala je Lucić.

Podsjetimo, projekt “I ja sam sportaš” provodi Športski savez invalida grada Vinkovaca zajedno sa svojim partnerima: Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci, Biciklistički klub osoba s invaliditetom “Bosut” Vinkovci, Plivački klub “Barutana” Vinkovci, Stolnoteniski klub “Dom” Vinkovci, Streljački klub osoba s invaliditetom “Kristinka Matičić” Vinkovci, Taekwondo klub “Sajnami i Grad Vinkovci.