23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Trgovci II (2006.)

Više od autora

- vl promo-


Prije 10 godina najbolji prijatelji Dante Hicks (Brian O’Halloran) i Randal Graves (Jeff Anderson) bili su trgovci u malom shopping centru u svojim ranim dvadesetima. Sada redatelj Kevin Smith provjerava kakve su promjene zadesile njihove živote na poslu, u ljubavi i životnoj filozofiji. Otkriva da nikada prije nitko nije napravio tako malo, a da se pri tome ludo zabavljao.

Dante i Randal, koji sada rade u svijetu fast-fooda, uspjeli su zadržati pa čak i izoštriti žustru vještinu zafrkavanja mušterija, prepunu vulgarnosti. Međutim, suočavaju se i s novim, šokantnim životnim izazovima kao što su brak, napuštanje New Jerseya i pronalaženje novog posla.

Iza pulta, gdje su ostali zaposlenici ‘über-kreten’ (Trevor Ferhman) i seksepilna menadžerica (Rosario Dawson), Dante i Randal na svoj nenadmašivo bezpoštedan način slobodno vrijeđaju sve i svakoga tko naruči barem pržene krumpiriće. No promjena je na vidiku! Kada Dante objavi da napušta Jersey zauvijek i da će oženiti Emmu Bunting (Jennifer Schwalbach), Randal smišlja oproštajnu zabavu koja će na koncu privući policiju, vatrogasce i moguće proteste PETA-e, te istodobno zauvijek promijeniti njihove živote.

1994. godine rođena su dva junaka kulture ‘iza pulta’: gazde New Jerseyjevskog života na minimalcu: mini-mart trgovci Dante Hicks i Randal Graves. Njihove grube pustolovine i podrugljivi pogledi na moderni svijet doveli su do debitantske hit komedije Kevina Smitha, ‘Trgovci’, koja je u pop kulturi zauzela važno mjesto. Međutim, sve se mijenja pa tako i kod onih koji nikada ne žele odrasti. Smith je stvorio potpuno novo i drugačije poglavlje u životima Randalla i Dantea, upuštajući se u novo putovanje kroz njihovo prijateljstvo i velike nagle promjene u  ‘Trgovcima II’.

Smith se zabrinuo da bi poigravanje sa likovima koje su mnogi zavoljeli mogao biti riskantan posao. Ali ipak se nije mogao prestati baviti mišlju što se dogodilo Dantru i Randalu – posebice jer je i sam ušao u tridesete godine koje su mu donijele određene promjene. Dantea i Randala vidio je u novoj priči – kao dva tridesetogodišnja zabušanta koji su smislili način kako spojiti što manje posla sa što više zabave, ali se iznenada suočavaju s nečim čega do sada nije bilo – zrelošću.

Originalni naslov: Clerks II, 2006.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno